banner16

Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama: 2 ölü 73 yaralı!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. 

03 Temmuz 2020
Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama: 2 ölü 73 yaralı!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. 

PATLAMALAR SÜRÜYOR

Hendek Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, patlamaların halen sürdüğünü söyledi. Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "İçeride 150 kadar çalışan vardı. 3 yıl önce de aynı bölgede patlama olmuştu" dedi. 

CHP'Lİ ÖZKOÇ: OLAYI TAKİP EDİYORUZ

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, patlamayla ilgili olarak, "Sakarya Hendek İlçesinde havai fişek fabrikamız patladı. Temennimiz can kaybı olmaması yönünde. Olayı takip ediyoruz. Geçmiş olsun Sakarya..." dedi. 

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor. 

VALİDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Kaldırım, Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var” dedi. Vali Kaldırım, 10 yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Vali Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

"Devletimiz bütün imkanlarıyla Hendek'te. 

Olay yerindeyiz. İlgili bütün birimlerimiz sahadalar, gerekli müdaheleleri yapıyorlar. Şu ana kadar 41 yaralıyı hastanelerimize intikal ettirdik, can kaybımız yok şükür. 

Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun."

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamayla ilgili açıklama yapan AFAD, “Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası AFAD, 112, İtfaiye ve Jandarma ekipleri bölgeye ivedilikle sevk edilmiş olup, yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir” dedi.

"HAVADA YÜKSEK ORANDA KANSEROJEN GAZ OLABİLİR"

Patlamayla ilgili Sözcü’ye açıklamalarda bulunan Dr. Alp Sirman, “Havada yüksek oranda kanserojen gaz olabilir. Yakın yerleşim bölgelerinin boşaltılması gerekebilir” uyarısında bulundu.

Sirman, “Bu fabrikanın ilk patlaması değil. Patlama çok güçlü olmuş ve basınç her yerden hissedilmiş. Havada yüksek oranda zehirli kanserojen gaz ortaya çıkmış olabilir. Rüzgar güneybatıdan esiyor. Kuzeydoğudaki yerleşim yerleri uyarılmalı. Meteoroloji rüzgara göre uyarı yapmalı. Rüzgar yerleşim bölgesine doğru gelirse boşaltmak mantıklı olabilir” dedi.

Fabrikanın denetimsiz olduğunu ve her yıl patlamalar yaşandığını belirten Dr. Sirman, “Sanayi sitesinde bu kadar patlayıcı depolanmamalı” açıklamasında bulundu.

2 ÖLÜ 73 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.