banner16

Ekrem İmamoğlu'ndan Çevre Bakanlığı'na 'toplantı' çağrısı: 3 aydır bekliyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çağrı yaparak, "Sayın Bakan’ın koordinasyonunda, İstanbul Valiliği, İBB ve birimleri bir araya gelip tek tek illerde yapacağı toplantıların ilkini başlatabilmenin heyecanını yaşıyoruz ve taşıyoruz. Yaklaşık 2,5-3 aydır bu tarihi bekliyoruz" dedi. 

15 Şubat 2022
Ekrem İmamoğlu'ndan Çevre Bakanlığı'na 'toplantı' çağrısı: 3 aydır bekliyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan toplantı için yaklaşık 3 aydır tarih beklediğini ifade etti.

Ekrem İmamoğlu, “Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi” açılışı ve yeni hizmete alınan toplama ve temizlik araçlarının tanıtım töreninde konuştu.

İSTAÇ’ın İBB’nin çok kıymetli bir kurumu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul'un temizliğine, yeşil olma bilincine ve iklimle mücadele sürecine en yoğun katkıyı sunan birimlerimizden bir tanesi, iştiraklerimizin de başında geliyor. Atık yönetimi ve çevrenin korunması adına çok kıymetli bir tesisin açılışını yapıyoruz İSTAÇ olarak. İklim değişikliğiyle olan mücadeleyi, bir marka altında vatandaşlarımıza sunma noktasında ‘Yeşil Çözüm’ vizyonumuzu ortaya koymuştuk. Ve bu Yeşil Çözüm vizyonumuzun İBB’ye kurum olarak üç yüz altmış derece bakan, bakan ve ‘Ben de bu vizyonun bir parçasıyım’ diyerek hareket eden bir bilince sahip olmasını arzu etmiştik. Bu yönüyle İBB’de oluşturacağımız bu anlayışı, aynı şekilde İstanbul’un bütün kurumlarına ve 16 milyon İstanbulluya yansımasıyla büyük bir başarıyı elde edebileceğimizin mümkün olduğunu, her bulunduğumuz ortamda anlatmaya devam ediyoruz” dedi.

“ARAÇ FİLOMUZUN YENİLENMESİ DE ÖNEMLİ”

Açılışını yaptıkları tesisin de Yeşil Çözüm vizyonlarının önemli bir parçası olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Bugün aynı zamanda bu güzel ve önemli tesisin yanı sıra araç filosunun yenilenmesi de önemli bir husus” diye konuştu.

Araç filosunun yenilenmesinin de Yeşil Çözüm vizyonunun bir parçası olacağını dile getiren İmamoğlu, “2017’de bu proje Başakşehir’de başlamıştı. Çevreye katkı sunacak ve İstanbullu için anlamlı olan her projeyi sahiplenerek, bir kısım revizyonlar yaparak nasıl takip ettiğimizi ve bitirdiğimizi de birçok projemizde açıklamıştık. Burası da tamamlayıp, kentimize kazandırdığımız bu projelerimizden bir tanesi. Çünkü, halkımızın faydasına olduğuna inandığımız her projeye tümden bakışımızın pozitif olduğunu, özellikle devlet kurumlarının icraatlarında ve yönetiminde sağlıklı işlerin devamlılık noktasında esas bir anlayış olduğunu her noktada dile getirdik. Burada da onlardan bir tanesini hayata geçirmiş ve başarmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

“3 AYDIR BAKANLIKTAN TOPLANTI TARİHİ BEKLİYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve devletin diğer kurumları arasında müsilaj meselesinde hayata geçirilen ortak çalışma anlayışının önemli olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Örneğin İSTAÇ’ın işini daha iyi yapabilmesi ya da İSKİ’nin arıtmasını hemen yapabilmesi için bizim devletimizin başka kurumlarından tahsise ihtiyacımız var, arazi tahsislerine. Bütün bunların daha hızlı, daha efektif, tabiri caizse hep beraber ellerimizi taşın altına koyarak bir süreç yönetimi kararı verdik. Bu toplantıyı bekliyoruz. Birimlerimiz çalışıyorlar, karşılıklı konuşuyorlar. Sayın Bakan’ın koordinasyonunda, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve birimleri bir araya gelip tek tek illerde yapacağı toplantıların ilkini başlatabilmenin heyecanını yaşıyoruz ve taşıyoruz. Yaklaşık 2,5-3 aydır bu tarihi bekliyoruz. Yakın zamanda bunu gerçekleştireceğimiz noktasında Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanıyla görüştük. Bütün bu işler, İstanbul'un ve ülkemizin geleceği için belki de en kritik işler. Paris Antlaşması'nın gereği, bütün bu yatırımları biz aynı zamanda dünyaya taahhütte bulunarak, yapmak zorundayız. Bu konuda, bakanlığın koordinasyonuyla İstanbul'umuzun bir an önce bu yatırımlarla kavuşmasını, buluşmasını istiyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.