banner16

Bahçeli: CHP Genel Başkanı elektrik faturasını ödemezse, elektriği derhal kesilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP Genel Başkanı elektrik faturasını ödemezse, elektriği derhal kesilmelidir" dedi. 

15 Şubat 2022
Bahçeli: CHP Genel Başkanı elektrik faturasını ödemezse, elektriği derhal kesilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Rusya ve Ukrayna'nın çatışmaya girmesi büyük risktir. Rusya Dışişleri Bakanı'nın dün yaptığı açıklama iyimserliği besleyen bir çıkış olarak görülmelidir. Rusya Ukrayna arasında çıkacak muhtemel olaylara en çok maruz kalacak olan ülke Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın arabuluculuk görevi saygındır, değerlidir. Hayırlı sonuçlara vesile olması dileğimizdir.

Rusya'yla Ukrayna kutuplaşması yalnızca bu iki ülkenin sorunu olmaktan çıkmış, dünyanın kafa yorduğu, üzerinde düşündüğü bir numaralı gündem konusu haline gelmiştir.

Döviz kuru artınca fiyat etiketini artıranlar döviz inince aynı hızı göstermediler. Ekonomik ahlak toplum hayatına nüfuz etmek zorunda. Fırsatçılara göz açtırılmamalıdır, stokçuların üzerine gidilmelidir. Devlet üzerine düşeni yapmıştır, sorumluluk sırası ekonomik aktörlerde. Etiketleri düzenlemeyenlere ağır cezalar uygulanmalı.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yıkıcı artışlarının önüne geçmek zorundayız.

Elektrik faturasındaki yüksek tutarlar vatandaşı rahatsız etmiştir. Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp, tedarik şirketleridir. CHP'nin iddiaları asılsızdır, kriz çıkarmaya yöneliktir. Tedarik şirketlerinin tarifeleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenmektedir. Bu kurul tarife düzenlemesini yeni baştan ele almalıdır.

Elektriğin üretiminden dağıtımına kadar her aşama vatandaşın refahı gözetilerek takip edilmelidir. Faturaların istismar edilmesi sancılı siyaset aymazlığıdır. CHP Genel Başkanı'nın 'Fatura ödemeyeceğim' açıklaması, yasadışı eylemin, siyasi hezeyanın mahsulüdür, ödemezse elektriği derhal kesilmelidir.

CHP Genel Başkanı, Kandil'e yabancı değildir. CHP'nin trafosu Kandil'dir.

Ne CHP ne de diğer paydaşlarını milli meselelerde tek kelime ettiklerine şahit olan yok. Bunların işi gücü toplanıp toplanıp dağılmak. Teklifiniz nedir diye sorulduğunda 3 maymunu oynarlar. Dış politikada çıtları çıkmaz. Bildikleri bir şey yok, cumhurbaşkanı adayları yok, geleceğe dair en ufak hazırlıkları yok. Oturma düzeninin nasıl olacağını konuştular. Ahlatlıbel'deki görüşmenin ardından yapılan açıklamada yeni hiçbir şey yoktur. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme nasıl geçileceğini planlayamadılar. Hiç mi dersinize çalışmadınız?

6 liderin toplandığı masa dikdörtgen olsaydı dört ayağı olurdu, kare olsa dört ayağı olurdu ama yuvarlak masa. Ayak bir, o da gizli ayak, HDP.

Türkiye'de eşitliğin ihmal edildiği ne zaman görülmüştür?

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasını 28 Şubat’ta açıklayacaklarmış. 28 Şubat'a gün verilmesi tesadüf değildir. 'Zillet Koalisyonu' tarafını deşifre etmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.