banner16

Erdoğan'dan KDV indirimine uymayana şiddetli ceza uyarısı

BAE'ye yapacağı ziyaret öncesi havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, KDV indirimi uygulamasının bugün başlayacak olmasını duyurmasının ardından marketlerin fiyatları artırdığı haberlerine ilişkin net uyarıda bulundu. Erdoğan, "Kurduğumuz denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız" dedi. 

14 Şubat 2022
Erdoğan'dan KDV indirimine uymayana şiddetli ceza uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyareti öncesinde Atatürk Havaliman’ında basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e indirilmesiyle birlikte marketlerde fiyat artışına gidildiği sorusuna, "Kurduğumuz denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atana yönelik şiddettli ceza uygulayacağız" yanıtını verdi.

Erdoğan BAE ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

"BAE ile ilişkilerimizde yeni bir dönemi başlattık. BAE'yi ziyaretimizin amacı potansiyeli hızlıca hayata geçirmektir, bu yönde önemli mesafe alacağımıza inanıyorum

BAE'deki önemli yatırımcılarla bir araya geleceğim.

Körfez bölgesindeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizden ayrı görmüyoruz. Geçtiğimiz ay Abu Dabi'ye yapılan saldırıları güçlü şekilde kınadık.

Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz temaslarda, ikili görüşmelerimizin haricinde bölgesel konuları da ele alacağız.

Abu Dabi en çok ticari ilişkimiz olan bölgelerden birisi. İki ülke ekonomisi çok daha önemli bir potansiyeli temsil ediyor. Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler, gerek imzalayacağımız imzalarla bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler, gerek anlaşmalarla bu yönde önemli mesafe alacağımıza inanıyorum. Yatırımcılarla da bir araya geleceğim.

Pandemiye rağmen Dubai EXPO'ya ev sahipliği yapıyor. Dünya Fuarı'nda Türkiye Milli Günü olarak belirlenmiş olan 15 Şubat'ta sergi alanımızı da ziyaret edeceğim.

"EŞİM HALA POZİTİF"

Eşim bu ziyarette benimle birlikte olamayacak, çünkü o hala pozifit. Hamdolsun biz negatif olduk eşim tedavisine devam ediyor, hafif bir şekilde süreci devam ettiriyor.

KDV İNDİRİMİ CEZALARI

Bu konuyla ilgili, gerek Hazine ve Maliye Bakanım, gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atana yönelik şiddettli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Çünkü vatandaşımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik bu tür, arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacak. Bakanlıklarımız tüm müfettiş ekipleriyle buraların kontrolünü, denetimini sürdüreceklerdir.

UKRAYNA-RUSYA

Biz sadece BAE ve Türkiye arasındaki ilişkileri değil, bölgedeki gelişmeler, bunlar içerisinde en önemlisi tabii şu an Rusya-Ukrayna ilişkileridir, bunları da görüşeceğiz. Bu konuda ne gibi adımlar atılabilir üzerinde ısrarla duracağız."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.