banner16

Büyükçekmece'de tarihi Rum evleri sosyal yaşam merkezine dönüşecek

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek. 

02 Temmuz 2020
Büyükçekmece'de tarihi Rum evleri sosyal yaşam merkezine dönüşecek

CHP İstanbul Milletvekili Turhan Aydoğan ile birlikte Celaliye mahallesindeki tarihi evlerde incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de bulunan 15 tarihi evin sosyal ve kültürel yaşam merkezlerine dönüştürülmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

15 ESERİ KURTARACAĞIZ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkanı Akgün şunları söyledi; “Şehrimizde birçok sivil mimarlık örneği tarihi eserler var. Artık yok olma noktasına gelmişler. Büyükçekmece ilçe belediyesi olarak gücümüz yoktu. Daha önceki zamanlarda Büyükşehir Belediyesi’nden destek alamadık. Şimdi sivil mimarlık örneği olan bu tescilli eserleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve onun ekibiyle beraber tekrar geri kazanmak için çalışıyoruz. Milletvekillerimizin de bu işle ilgili diğer resmi makamlarda desteklerini istiyorum. Tarihi eserlerle ilgili kredi veren kurumlar var o noktada desteklerini vereceklerdir. Sonuçta bu herkesin malı. Bunlar dünya mirası. Nerede tarihi eser varsa o tarihi eser hepimizindir. Çok özel binalar var. Bunları Çocuk Meclisi, Kadın Sanat Merkezi, konaklama yeri, kütüphane benzeri sosyal faaliyetlerin yürütülebileceği alanlar haline getirerek yaşatacağız. Bunun için bunları çok önemsiyoruz. Dolayısıyla hem Büyükşehir hem Büyükçekmece Belediyesi hem de milletvekillerimizin desteğiyle bu 15 eseri kurtarma noktasında kararlı olduğumuzu belirtmek isterim.”

BÜYÜKÇEKMECE BİR MODEL

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, tarihi dokuya sahip çıkılması adına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek; “Beni mutlu eden şeylerden bir tanesi de Büyükşehir Belediyesi’yle beraber artık ilçe belediyelerimiz eskiye nazaran çok daha üretken işler yapıyorlar. Tarihi dokuya ve çevreye sahip çıkıyorlar. Büyükçekmece bir model aslında. Yapılaşma ve bu dokuya sahip çıkma açısından bir model bir kent” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50