banner16

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Ayasofya açıklaması: "Açacaksanız elinizi tutan kimse yok"

 

12 Haziran 2020
CHP Sözcüsü Öztrak'tan Ayasofya açıklaması: "Açacaksanız elinizi tutan kimse yok"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Öztrak, "Eğer AK Parti ile FETÖ geçmişte bürokraside kol kola girdiyse şayet bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı" dedikten sonra AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Emre Cemil Ayvalı hakkında savcılara çağrıda bulundu.

Öztrak, "İlker Başbuğ'u Saray'ın talimatıyla ifade vermeye çağıran savcılar FETÖ'nün siyasi ayağını itiraf eden AKP yöneticisini ne zaman ifade vermeye çağıracaklar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'li Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

"5 Maskeyi bile ücretsiz dağıtamadılar, esnafın kayıplarını telafi edemediler. Salgın döneminde vatandaşlarımızın yanında duramadılar. 1000'er lirayla övünmeyi ihmal etmediler ama. Günde 10 lira 90 kuruş yapar. 4 kişilik bir aile bir simit yese günde 7 lira yapar. Bu aile 3 öğün sadece simit yese günlük 21 lira eder. 10 lira 90 kuruş nerede 21 lira nerede? Çay simit hesabı yaparak iktidara gelenler canıyla boğuşan milletimize 3 öğün simit ve 1 bardak çayı veremediler. Saray sosyetesi milletin sesini duymuyor, halini görmüyor.

Sadece sarayın değil yandaşlarının da keyfi yerinde. Salgın olmuş, buhran olmuş yandaşların umurunda bile değil. Milletin geçmediği yolun parası milletin vergilerinden dolarla, avroyla yandaşlara tıkır tıkır ödenmeye devam ediyor. Ekonomide tek ezberleri, borca batırdıkları milleti daha da borçlandırmak.

Başka ülkelerin hükümetleri vatandaşlarına çek yazıp gönderirken bunlar milletimize IBAN gönderdiler.

Canlı yayındaki FETÖ itirafı AKP'li isme istifa getirdi

İŞSİZLİK RAKAMLARI

Son 1 yılda 1 milyon 662 bin yurttaşımız işini kaybetmiş, bu bir rekor. Bu kadar insan işini kaybediyor ama TÜİK son 1 yılda işsiz sayımız 573 bin kişi azaldı diyor. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Nasıl işsizlik oranı düşüyor? Cevap basit, insanlarımız salgın döneminde iş arayamıyor, umutlarını kesmişler. Ama TÜİK bu kişileri işsizden saymıyor.

Saraya söylüyorum, bu dönemde rakamları çok dikkatli yorumlamaya ihtiyaç var. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre ne kendinizi ne milletimizi avutmayın. Salgın döneminde asıl kaygı duymamız gereken insanlarımızın iş gücü piyasasından hızla uzaklaşmasıdır.

Tekirdağ'da geçtiğimiz hafta 2 yurttaşımız ekonomik nedenlerle canına kıydı. Damat iş başına geldiğinden bu yana 15 istihdam paketi açıklandı. Ama eldeki sonuç 0 değil, eksi eksi! Kayınpeder baktı kendi kimse damada inanmıyor, kendi çıktı. 2019 ocak ayı ile 2020 nisan ayı içerisinde işsiz kalan vatandaşların yeniden istihdama katılmasını sağlayacaklarını söyledi. Bu laflara bakınca öyle görünüyor ki kayınpederle damat Teyyo pehlivanlık yarışına girdi. 2019 için 2,5 milyon kişiye iş bulma sözü verip 658 bin kişiyi işsiz bırakan bu yönetim hangi yüzle işini kaybeden herkese iş bulacağız diyor anlamıyorum.

TÜİK'TE 10 BÖLGE MÜDÜRÜNÜN GÖREVDEN ALINMASI

Bu kararlı adım eminiz gıda fiyatlarını korkutacaktır. Saray hükümetinin kibirli başının talimatlarıyla da fiyatlardaki şişkinlik yok olacaktır. Ama vatandaşımız bunu gerçek hayatında ne kadar hissedecektir bunu hep beraber göreceğiz.

NORMALLEŞME ADIMLARI

Saray hükümeti normalleşme sürecinde Bilim Kurulu'nu bıraktı, Gönül Kurulu'nu dinliyor. Sorumluluğu tamamen yurttaşlarımıza yıktı. Bu nedenle bizler çok dikkatli olmak zorundayız.

EMRE CEMİL AYVALI

Çarşamba akşamı bir yandaş kanalda AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı geçmişte FETÖ ile AKP'nin bürokraside kol kola girdiğini söyledi. Bırakın darbenin siyasi ayağını darbeyi tezgahlayan aklı ifşa etti. Bu açık itiraftı. 248 şehidin 2 bin 196 gazinin kanının kimlerin eline bulaştığını açık seçik gösterdi.

İlker Başbuğ'u Saray'ın talimatıyla ifade vermeye çağıran savcılar FETÖ'nün siyasi ayağını itiraf eden AKP yöneticisini ne zaman ifade vermeye çağıracaklar bekliyoruz.

MÜYESSER YILDIZ

Saray bağımsız basının boğazından dizini çekmiyor. Müyesser Yıldız tutuklandı. Bu ülkeyi basın özgürlüğünün ve demokrasinin olmadığını 3. dünya kategorisine düşürenler ceplerimizin de boşalmasını sağlıyor.

AYASOFYA TARTIŞMASI

Bizim yetkili kurullarımızda bu konuyla ilgili belirlediğimiz görüşümüzü ben bundan önceki basın toplantımda dile getirdim. Dedim ki,  tek adam parti devleti rejimine geçtiniz. Ayasofya kararname ile müze haline getirilmiştir, bir kararname ile değiştirilebilir. Sarayın başındaki AKP Genel Başkanı'nın çıkaracağı bir kararname bunun için yeterlidir. Ellerini tutan yok. Açmak mı istiyorlar Ayasofya'yı, bir kararname çıkarırlar açarlar. Sayın Erdoğan, yetki sizde açacaksanız açın.

SİYASİ PARTİLER KANUNU

Siyasi partiler kanunun gelişmiş demokrasilere benzer biçimde yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Partimizin yetkili hukukçuları önerileri yetkili organlarımıza getirirler biz de oradaki önerileri milletimize sorarak gündeme getiririz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.