banner16

Özbekistan’da Yolsuzlukla Mücadele Ajansı kuruldu

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalanan kararnameyle, ülkede yolsuzluğu önleme ve mücadele etme konusunda yetkili olan ve doğrudan cumhurbaşkanına bağlı çalışacak Yolsuzlukla Mücadele Ajansı oluşturuldu. 

02 Temmuz 2020
Özbekistan’da Yolsuzlukla Mücadele Ajansı kuruldu

Özbekistan’ın ulusal menfaatlerine ve uluslararası otoritesine zarar verecek yolsuzlukla ilgili soruşturma sonuçlarını da inceleyecek olan ajans, devlet bütçesi harcamaları, devlet hisselerinin satışları, devletin satın almaları ve devlet yatırım programlarının gerçekleştirilmesiyle ilgili konuları inceleme, yolsuzlukla ilgili soruşturma açma, yolsuzluğun tespit edildiği durumlarda yetkililerin ilgili kararlarını durdurma veya iptal etme hakkına da sahip olacak.

Kararnameyle, görevleri belirlenen ajans, ülkede yolsuzlukla ilgili durumu analiz ederek onu önleme tedbirleri alacak ve yolsuzluğa karşı mücadele edecek.

Kararnameye göre, bakan statüsüne denk kabul edilecek ajansın direktörü, cumhurbaşkanı tarafından atanacak ve görevden alınacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50