banner16

Ankara Metrosu’nda klasik müzik yayını

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ile işbirliği yapan EGO Genel Müdürlüğü, yurttaşlardan gelen yoğun talep üzerine Ankara Metrosu’nda klasik müzik yayınına başladı. 

20 Ocak 2022
Ankara Metrosu’nda klasik müzik yayını

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin seyahatleri sırasında müzik dinlemelerini sağlamak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ile işbirliği yapan EGO Genel Müdürlüğü, yurttaşlardan gelen yoğun talep üzerine Ankara Metrosu’nda klasik müzik yayınına başladı.

Daha önce amatör müzisyenlere Metro ve ANKARAY istasyonlarının kapılarını açan EGO Genel Müdürlüğü, şimdi de Ankara Metrosu’nda klasik müzik yayını başlattı.

İLK MÜZİK YAYINI KIZILAY-KORU HATTINDA BAŞLADI

EGO Genel Müdürlüğü, yurttaşlardan gelen talep üzerine klasik müzik yayını için Ankara Üniversitesi İLEF ile işbirliği yaptı.

İlk etapta pilot uygulama olarak Kızılay-Koru hattında hayata geçirilen klasik müzik yayınını aşama aşama tüm metro istasyonlarında uygulamayı düşündüklerini belirten EGO Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yurtalp Erdoğdu, şu bilgileri verdi:

“Bizim öncelikli amacımız, vatandaşlarımızın güvenli, hızlı ve konforlu şekilde ulaşımlarını sağlamak. Tüm çalışmalarımızı bu bilinçle gece gündüz sürdürüyoruz. Bunun dışında, yolcularımızın istasyonlarda transferi sırasında günün yorgunluğuna ve stresine iyi gelebilecek birtakım çalışmalar yapmak istedik. Bunun için iyileştirici özelliği bilimsel olarak da kanıtlanmış olan müziği düşündük. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ortak bir çalışma sonucunda istasyonlarımızda müzik yayını uygulaması başlattık. Uygulamayı ilk etapta Kızılay-Koru hattımızda başlattık. Giderek de bu yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın sosyal medya kanalları ve Başkent 153 üzerinden ileteceği görüşleri de bizim için çok değerli.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50