banner16

TCMB konut istatistiklerini açıkladı: Yüzde 50'nin üzerinde artış

Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi istatistiklerine göre, Kasım 2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre konut fiyatları nominal olarak yüzde 50,5 düzeyinde artış gösterdi. Reel artışın ise yüzde 19,7 oranında olduğu belirtildi. 

18 Ocak 2022
TCMB konut istatistiklerini açıkladı: Yüzde 50'nin üzerinde artış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Konut Fiyat Endeksi (KFE) istatistiklerini yayınladı.

Merkez Bankası'nın açıkladığı 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 9 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 50,5, reel olarak ise yüzde 19,7 oranında artış gösterdi.

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE, 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 9 oranında artmasıyla 229,1 seviyesinde gerçekleşti.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre, sırasıyla 10,4- 9,1- 8,3 oranlarında artış gözlendi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 50,9, 46,3 ve 49,5 oranlarında artış gösterdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.