banner16

DSÖ: Omikron iki ay içinde Avrupa'nın yarıdan fazlasına bulaşacak

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, 6-8 hafta içinde kıta nüfusunun yarısından fazlasının Covid-19 olmasını beklediklerini söyledi. 

11 Ocak 2022
DSÖ: Omikron iki ay içinde Avrupa'nın yarıdan fazlasına bulaşacak

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Direktörü Hans Kluge, Covid-19'un Omikron varyantının 6-8 hafta içinde Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına bulaşmasının beklendiğini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Kluge, "Avrupa, 2022'nin ilk haftasında 7 milyon yeni Covid-19 vakası gördü. Bu, iki haftalık bir periyodda iki katı bir artışa tekabül etti" dedi.

Bölge sorumlusu olduğu 26 Avrupa ülkesinde her hafta nüfusun yüzde 1'inden fazlasında Covid-19 vakasının görüldüğünü söyleyen Kluge, ülkelerin sağlık sistemlerinde yaşanan yüklenmeyi önleme şansının azaldığını ifade etti.

Omikron varyantının önceki varyantlara göre çok daha hızlı ve geniş bir şekilde yayıldığını kaydeden Kluge, ülkelere kapalı alanda maske zorunluluğu getirme ve aşılama programına öncelik verme çağrısı yaptı.

Omikron'un kıtanın doğusuna doğru yayılmasının endişe verici olduğunu belirten Kluge, Doğu Avrupa ülkelerinde aşılanma oranının düşük olduğuna ve buralarda varyantın çok daha fazla görüldüğüne dikkat çekti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50