banner16

Kılıçdaroğlu: Karanlığın zifirisindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Bizim belediye başkanlarımıza engel çıkaranlar şunu çok iyi bilmeli, karanlığın zifirisindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız' ifadesini kullandı. 

07 Ocak 2022
Kılıçdaroğlu: Karanlığın zifirisindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

‘Engel çıkaranlar yeri ve zamanı gelince hesap verecek’

CHP'li belediyelere engel çıkarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bunların görevi engel koymak bizim görevimiz engeli aşmak. Engel çıkarmasınlar, engelleri aşarız. Gölge etmesinler, güneşi mutlaka doğururuz. Bizim belediye başkanlarımıza engel çıkaranlar şunu çok iyi bilmeli, karanlığın zifirisindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız. Engel çıkaranlar bunun hesabını mutlaka yeri ve zamanı gelince vereceklerdir" dedi.

‘Biz doğru durmaya devam edeceğiz’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki iddialar ve İBB'de devam eden “terör teftişine” de değinen Kılıçdaroğlu, "İBB Başkanımıza yönelik yapılan haksız suçlamalar var. Bütün dünya bunların tamamının haksız olduğunu biliyor ama unuttukları bir şey var. Bu ülkenin insanının ferasetine, vicdanına güveniyorum. İstanbul Büyükşehir'i aldığımız zaman 13 bin oy farklı ile alınmıştı. 'Nasıl İstanbul'u geri alabiliriz' diye özel çabalar harcandı. Ben Parti Meclisi'nde 'Milletimizin ferasetine güveniyorum. Bu ülkenin insanı haksızlığa tahammül edemez' dedim. İkinci kez seçim oldu 13 binlik fark 800 bine çıktı. Demek ki doğruyu yaptığımız zaman bütün engelleri aşabiliriz. Rahmetli babamın güzel bir vasiyeti vardı. 'Oğlum sen doğru dur eğri belasını bulur' diye. Biz doğru durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Hizmetin tüm vatandaşlara eşit ulaşması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Hiçbir ayrım yapmadan, kişilerin inançları, kimlikleri, yaşam tarzları ayrımı yapmadan bütün İstanbul'u kucaklamak bizim görevimizdir. Ülkeyi nasıl daha sağlıklı, tutarlı, kararlı, itibarlı bir yönetime kavuşturacağımızı artık Mısır'daki Sağır Sultanın da duymasını istiyoruz ve duyuracağız" ifadesini kullandı.

İmamoğlu: İstanbul’a çok değerli ve adil bir dönemin gelmesini arzu ediyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan önce konuşma yapan İmamoğlu ise, "Bu güzel şehrin, güzel ülkenin nimetleri, gelirleri çok fazla. Tek şartı var. Bundan bütün insanlarımızın eşit bir şekilde faydalanması. Bu paranın nereye aktığı ve nereye yönlendiği. Eğer hizmete akarsa bu ülkeden daha zengin bir ülke dünyada yok. Ama hizmete değil bir avuç insanın isteklerine ve şahsi arzularına dönük bir kanal açılmış ve oraya akıyorsa para bugünün zor koşullarını yaşıyoruz. Türkiye'mize, İstanbul'umuza çok değerli, adil bir dönemin gelmesini arzu ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50