banner16

İBB teftişinde adı geçen DİAYDER’e yönelik iddianame kabul edildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, “PKK’nin hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü” öne sürülen DİAYDER hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. 10’u tutuklu 23 kişinin yargılanacağı dava, 18 Şubat’ta başlayacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, DİYADER’in referansıyla İBB’de işe girenlerin olduğunu iddia etmişti. 

30 Aralık 2021
İBB teftişinde adı geçen DİAYDER’e yönelik iddianame kabul edildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, “PKK/KCK’nin hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü” öne sürülen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticileri ile üyelerinin de aralarında olduğu 23 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, “DİAYDER’in referansı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) işe alınan örgüt üyesi ve sempatizan şahısların aldıkları maaşın bir kısmını derneğe verdiklerinin tanık beyanları ve görüşmeler doğrultusunda tespit edildiği” iddia edilmişti.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanları tarafından ‘değer ailelerine’ dağıtıldığına ilişkin tespit yapıldığı” ileri sürülmüştü.

İddianamede, şüphelilerin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlarından 3,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İHA’nın aktardığına göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamlayarak iddianameyi kabul etti. Şüpheliler 18 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak. Duruşma, 21 Şubat’a kadar sürecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.