banner16

MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu: Hedefim Saray'da oturup haksızlık yapanlarla hesaplaşmaktır

Milli Eğitim Bakanlığı'na gelen Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı. Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme Saray'ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir" dedi. 

30 Aralık 2021
MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu: Hedefim Saray'da oturup haksızlık yapanlarla hesaplaşmaktır

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebine olumsuz yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na alınmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına kilit vurulması dikkati çekerken Kılıçdaroğlu, "Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler" dedi.

Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" ifadelerini kullandı.

AA'ya konuşan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime dair tüm paydaşlarıyla sürekli görüşme halinde olduğunu ve 1-3 Aralık'ta her kesimi kuşatan çok büyük katılımlı 20. Milli Eğitim Şurası'nı düzenlediklerini belirtti.

TBMM Eğitim Komisyonu üyelerinin tamamını Şura'ya davet ettiklerini hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

"CHP davetimize icabet etmedi. 1 Ekim'de Meclisimiz açıldıktan hemen sonra 14 Ekim'de yine Meclisimizin Eğitim Komisyonunun tüm üyelerini Bakanlığımıza davet ettik. Davetimize icabet etmeyen tek parti yine CHP oldu. Dolayısıyla Bakanlığımızın kapıları herkese, her kesime her zaman açıktır. Ancak kamuoyunu yanlış yönlendirerek, maksadını aşan emrivaki bir şekilde yapılacak herhangi bir görüşme talebini de karşılamamız beklenmesin."

KILIÇDAROĞLU, MEB'E ALINMADI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na geldi.

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan içeri alınmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına kilit vurulması dikkati çekti.

Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme Saray'ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir. Nerede adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavından 90, 95 puan alan evlatlarımızın mülakatta elendiğini gördüm. Gencecik evlatlarımıza yazıktır. Mülakatlardaki "+3, -3 puan verilecektir" uygulaması neden terk edildi? Evlatlarımıza haksızlık var" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bütün anne babalar adına konuşuyorum; haksızlık ve hukuksuzluk var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda Danıştay'a gittiler. Danıştay verdiği kararda "Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır" diyor. MEB'de oturanların yatacak yeri yoktur. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Haksızlığa uğradığını düşünen bütün arkadaşlara hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."

Bakan Özer'e açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, "Saray'ın talimatıyla iş yapanları muhatap almam" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50