banner16

İran'da 'Omikron' alarmı: 4 ülkeden girişler yasaklandı

İran yönetimi, korona virüsün Omikron mutasyonuyla mücadele kapsamında Fransa, İngiltere, Danimarka ve Norveç'ten gelen yabancıların ülkeye girişine yasak getirdi. 

30 Aralık 2021
İran'da 'Omikron' alarmı: 4 ülkeden girişler yasaklandı

İran'da Covid-19'un Omikron mutasyonunda yaşanan artış nedeniyle önlemler arttırılıyor. İran yönetimi, Fransa, İngiltere, Danimarka ve Norveç'ten ülkeye girişlere yasak getirdi. İran vatandaşlarının muaf tutulduğu yeni kararda, söz konusu ülkelerden İran'a girişler ikinci bir emre kadar yasaklandı. Karar kapsamında Fransa, İngiltere, Danimarka ve Norveç'te 14 günden fazla kalanların İran'a girişlerine izin verilmeyecek. Bu ülkelerden gelen İranlılar ise 14 gün karantinada kalma şartıyla ülkeye giriş yapabilecek.

İran 25 Aralık'ta ise Omicron nedeniyle tüm kara sınırlarını 15 gün süreyle kapatma kararı almıştı.

İran'da 43 Omikron vakası

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Birimi Genel Sekreteri Muhammed Haşimi, ülke genelinde toplam 43 Omikron mutasyonu tespit edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Haşimi, 19 Aralık'tan itibaren ülke genelinde 43 Omikron mutasyonunun görüldüğünü belirterek, "Tahran'da 17, Meşhed ve Hürmüzgan'da 5, İsfahan, Şiraz ve Buşehr'de 2, Urumiye, Elburz, Babil ve Erak'ta 1, Kum ve Yezd'de 3 Omikron mutasyonu tespit edildi" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.