banner16

Avro bölgesinde işsizlik oranı 7.4'e yükseldi

Avro Bölgesi’nde işsizlik oranı Mayıs ayında, Nisan ayındaki yüzde 7.3’ün üzerine çıkarak yüzde 7.4 olarak gerçekleşti. 

02 Temmuz 2020
Avro bölgesinde işsizlik oranı 7.4'e yükseldi

Avrupa ekonomileri Mayıs ayında kapanan işletmeleri yeniden faaliyete almak adına çalışmalara başlasa da, sosyal mesafe önlemleri ve seyahat yasakları etkisiyle ekonomik toparlanma beklenen hıza ulaşmadı.

Avro Bölgesi’nde işsiz sayısı 12 milyon 146 bin kişi olurken açıklanan yüzde 7.4’lük işsizlik oranı 2019 yılı kasım ayından bu yana açıklanan en yüksek işsizlik oranı oldu.

15 ve24 yaşları arasını kapsayan genç nüfus işsizliği ise Nisan ayındaki yüzde 15.7’den yüzde 16’ya yükseldi.

Kimi ekonomistler hükümetlerin yardımları azaltması ile bu oranın daha da yükseleceğini öngörüyorlar. Avrupa borç krizinin zirvesinde Avro Bölgesi işsizlik oranı yüzde 12’nin üzerindeydi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Avro Bölgesi’nin gayri safi yurt içi hasılasında 2020 yılı için yüzde 8.7’lik bir daralma, 2021 yılı için yüzde 5.2’lik bir büyüme öngörüldüğü duyuruldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.