banner16

Sağlık çalışanları yurt genelinde iş bıraktı

Sağlık çalışanları bugün iş bırakacak. Türk Tabipleri Birliği, özlük haklarına yönelik çalışmanın tüm sağlık çalışanlarını kapsaması talebiyle hekimlerin bugün iş bırakacaklarını açıkladı. 

15 Aralık 2021
Sağlık çalışanları yurt genelinde iş bıraktı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bugün acil servisler dışında sağlık hizmeti sunulmayacağını açıkladı.

Bu kapsamda bugün sadece yoğun bakım, diyaliz ve kanser hastaları ile yetişkin acil ve çocuk acillerde sağlık hizmeti sunulacak.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut, 3600 ek gösterge ve maaş düzenlemesinin yer aldığı düzenlemeyi eleştirdi. Düzenlemenin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini söyledi.

Bulut, taleplerinin kabul edilmemesi halinde ise eylemlerinin devam edeceğini belirtti. Ankara Şehir Hastanesi'nde de bugün eylem vardı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın örgütlü olduğu tüm sağlık kuruluşlarında acil hizmetler dışında işler durduruluyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.