banner16

İmamoğlu'ndan Soylu'ya tepki: Yalan konuşuyorlar, hukuk önünde hakkımı arayacağım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yolsuzluk dosyalarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. 

10 Aralık 2021
İmamoğlu'ndan Soylu'ya tepki: Yalan konuşuyorlar, hukuk önünde hakkımı arayacağım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB ile ilgili iddialarını da yanıtlayan İmamoğlu "Bağımsız tıp kuruluşlarını göreve davet ediyorum. Bu beyefendiyi incelesinler" dedi. İmamoğlu, "Ülkemize daha fazla zarar vermesin" ifadesini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

"20 bin 958 işe girdi. Bunun içinde de farklı farklı işe giriş modelleri var. Taşeronda çalışan elemanların, 3 bine yakın insan buradan otomatik olarak işe alındı. 45 bin nerede 20 bin nerede. Yalan konuşuyorlar. Bu sayıyı veren yalan konuşuyor. Az önce attığı rakamlar gibi. Buna karşılık 15 bin çıkış yapıldı. Sadece tarafımızdan yapılan fesih 3 bin."

"İstanbul’daki temsilcileri de yalan konuşuyor, bu sayıyı veren Sayın bakan da yalan konuşuyor"

"Toplumun ruh halini bozacak, toplumu daha da karamsarlığa itecek tavırları gösteren bir bakanla karşı karşıyayız. Allah milletimizi de onun gibi yöneticilerin karşısında korusun"

İmamoğlu, Soylu'nun 33 yolsuzluk dosyasından 21'inde hukuka aykırılığa rastlamadıklarına ilişkin açıklamasına da şöyle yanıt verdi:

"Ona bırakır mıyım ben onu? 33 tane dosyamız var, bu dosyaları bakanlık usulsüz bir şekilde elimizden almıştır sindirmeye çalışmıştır, bir yılı aşkın süredir ellerinde tutuyorlar şimdi de efendim 21'inde hiçbir şey bulunamadı, hadi oradan her birini takip edeceğiz. Her biri takibimizdedir. 33 dosyanın hiçbir tanesinden bile gözümüzü ayırmıyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.