banner16

İzmir'de Süt Devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı “Süt Kuzusu Projesi” 8.yılında. 

02 Temmuz 2020
İzmir'de Süt Devrimi

İlk yıl 1 milyon 142 bin litre ile başlayan süt dağıtımları, 2020 yılı ortalarında 83 milyon 275 bin litreye ulaştı.

Süt Kuzusu uygulamasıyla 1-5 yaş grubundaki 155 bin çocuk ayda bir 8 litre süt alıyor. 
Ücretsiz sütler, kentimizde yaşayan mülteci çocuklara da ulaşıyor.

Üretici kooperatiflerinden satın alınan sütler 74 ekiple 475 mahallede kapı kapı dolaşılarak evlere dağıtılıyor. Dağıtım 11 ilçenin yanı sıra Menemen, Aliağa, Foça, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Urla, Seferihisar ilçelerinde devam ediyor.

Süt Kuzusu web sitesi www.sutkuzusu.com.tr 'de  başvuru ve teslim alınamayan sütlerle ilgili de bilgi içeriyor. 

2007 yılından bu yana Tire Süt Kooperatifi’nden alım yaparak hem üreticiyi koruyan hem de çocuklara sağlıklı süt içiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Sütü projesi ile 2008–2012 yılları arasında, 250 okuldaki 220 bin çocuğa düzenli olarak süt dağıttı. Bu projenin daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez çalışmalarını 1-5 yaş grubu çocuklar için “Süt Kuzusu” adı altında sürdürmeye başladı.Yerel yönetim tarafından desteklenen Tireli süt üreticileri de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından “Dünyanın en iyi kırsal kalkınma modeli ödülü”ne layık görüldü. 

SAĞLIKLI SÜT İÇİN DEPOLAMA VE NAKLİYE DESTEĞİ


İzmir, çiğ sütün "en sağlıklı koşullarda korunup taşındığı kent" ünvanını kooperatiflere 31 adet soğutma ve nakil tankı dağıtarak "soğuk zincir" oluşturmasıyla elde etti. 

Aliağa, Bayındır, Bergama, Foça, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatiflerine tanklar  3-5-6 ve 8 bin litre kapasitelerinde tank desteği verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50