banner16

Kamu bankalarından faiz indirimi

TCMB'nin dünkü faiz indirimi kararının ardından kamu bankaları, 100 baz puana kadar değişen oranlarda faiz indirimine gitti. 

19 Kasım 2021
Kamu bankalarından faiz indirimi

Kamu bankaları kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 100 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gitti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dünkü faiz indirimi kararının ardından kamu bankaları da kredi faiz oranlarını düşürdü.

AA'nın aktardığına göre, bugün itibarıyla kamu bankaları, kurumsal kredi faiz oranlarında 100 baz puana kadar indirim yaptı.

Konut kredilerinde de indirime giden kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını, bugünden geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,20'ye, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1,29'a düşürdü.

Kamu bankaları 25 Ekim'de de kurumsal ve konut kredi oranlarında indirime gitmişti.

MERKEZ, FAİZİ YÜZDE 15'E ÇEKMİŞTİ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 100 baz puan daha indirilerek yüzde 15'e düşürmüştü. PPK, aralık ayında da faiz indirimi yapabileceğinin sinyalini vermiş ancak bunu 'sınırlı' olarak tanımlamıştı.

Faiz indirimi kararı sonrası Dolar TL kuru hızlı bir şekilde 11,29 TL'yi görmüştü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.