banner16

Almanya'da bazı mesleklere aşı mecburiyeti

Koronavirüsün kontrolden çıkması nedeniyle Almanya yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Müstakbel hükümet, belirli meslek gruplarına aşı mecburiyeti getirmeyi planlıyor. 

16 Kasım 2021
Almanya'da bazı mesleklere aşı mecburiyeti

Robert Koch Enstitüsü'nün açıkladığı son rakamlara göre Almanya'da 24 saat içinde 23 bin 607 yeni vaka kayıtlara geçti. Son bir haftada ise her 100 bin nüfusa düşen hasta sayısı 303'e yükseldi. Rekordan rekora koşan vaka sayılarının yanı sıra insidans da rekor bir seviyeye çıktı ve ilk kez 300'ü geçti. Ölenlerin sayısı ise 97 bin 715'e yükseldi.

Öte yandan kurulacak yeni hükümet, belirli meslek gruplarına aşı mecburiyeti getirmek istiyor. Buna göre yaşlı yurtları, bakımevleri ve anaokullarında çalışanların aşı yaptırması mecburi olacak.

Sabah'tan Cengiz Parlayan'ın haberine göre, ülkenin önde gelen 35 bilim insanı ise federal hükümet ile eyaletlerin korona politikasını değiştirmelerini istedi. Bilim insanları, dördüncü dalgayı kırmak için daha sert önlemler alınması gerektiğini açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50