banner16

CHP’den 10 Kasım mesajı: Umudunu yitiren gençler için...

CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı video mesajda; “O büyük insan adeta bir 10 Kasım günü uğurlanacağını da bilircesine cumhuriyeti emanet bırakmıştı bizlere” denildi. 

10 Kasım 2021
CHP’den 10 Kasım mesajı: Umudunu yitiren gençler için...

CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıl dönümü için bir video hazırladı. “10 Kasım 1924. Bir 10 Kasım ünü uğurlanacağını bilircesine Cumhuriyet’i emanet bıraktı adımıza. Adımız andımız, andımız senin yolundur” notuyla CHP’nin sosyal medya hesabında paylaşılan videoda, şu ifadeler kullanıldı:

“Takvimler 10 Kasım 1924’ü gösteriyordu. Vatanı düşman işgalinden kurtaran Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu parti adına çok anlamlı bir ekleme yapıldı. Türkiye’mizin kurucu partisinin ismine Cumhuriyet kelimesi eklendi. Böylece bir 10 Kasım günü Halk Partisi’nin ismi Cumhuriyet Halk Partisi oldu. O büyük insan adeta bir 10 Kasım günü uğurlanacağını da bilircesine. Cumhuriyeti emanet bırakmıştı bizlere.”

GENÇLİK KOLLARINDAN VİDEO

CHP Gençlik Kolları tarafından da, Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan videoda, umudunu yitiren gençlere, “Atamızın bize en büyük mirası: Zor zamanlarda bile kaybetmediği umudu. Onu yasla değil umutla analım” mesajı verildi.

CHP Gençlik Kolları, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü için kısa bir film hazırladı. Film, CHP Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesabından, “Geçmiş senin, gelecek senin. Mirasına sahip çık. 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk” notuyla paylaşıldı. Videoda, umudunu yitirmiş bir gencin ve umudunu gençlerde gören bir taksi şoförünün diyalogları şöyle:

“TAKSİCİ: Nereye gidiyoruz kızım?

GENÇ: Havalimanına.

TAKSİCİ: Son güneşli havada tatile mi?

GENÇ: Tatile değil, temelli gidiş.

TAKSİCİ: Hayırdır kızım?

GENÇ: Umudum kalmadı ki. Bu kadar çabala, didin, çalış. Artık umudum kalmadı. Sizin de öyle değil mi? Sizin kaldı mı umudunuz?

TAKSİCİ: Bizim? Bizim umudumuz sizsiniz kızım.”

Bu sözlerden sonra, saat 09.05’te sirenlerin çaldığı videoda, taksici ve gencin taksiden inerek saygı duruşumda bulunduğu görüldü.

Videoda sirenin çaldığı esnada, “Atamızın bize en büyük mirası: Zor zamanlarda bile kaybetmediği umudu. Onu yasla değil umutla analım. Hayalindeki ülkeyi kurmak için hep beraber çalışalım. Yılmadan, umutla” ifadeleri kullanıldı.

Saygı duruşundan sonra yola devam eden taksiciyle gencin diyalogu şöyle devam etti:

“GENÇ: Amca hadi geri dönelim.

TAKSİCİ: Tabi kızım sen nasıl istersen, sen nasıl istersen.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50