banner16

BTP'nin Ayasofya'da Atatürk için mevlid okutma talebi reddedildi

Bağımsız Türkiye Partisi'nin 10 Kasım’da Ayasofya Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebi, İstanbul Valiliği tarafından reddedildi. 

09 Kasım 2021
BTP'nin Ayasofya'da Atatürk için mevlid okutma talebi reddedildi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul İl Başkanlığı, geçen hafta, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitlerimizin ruhları için 10 Kasım 2021 Çarşamba günü yatsı namazına müteakip Ayasofya Camii'nde Mevlid-i Şerif Programı yapmak istiyoruz. Gereğinin bilgilerinize arz ederiz” diyerek İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunmuştu.

BTP Lideri Hüseyin Baş da 2 Kasım 2021 tarihinde sosyal medya hesabından, “Bağımsız Türkiye Partisi bugün İstanbul Valiliği'ne 10 Kasım'da Ayasofya Camii'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhuna mevlidi şerif okutmak için başvurumuzu yaptık. Umarım izin verilir” diyerek Ayasofya'da Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okutulması talebini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Ancak BTP'nin 10 Kasım'da Ayasofya'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit okutma talebine izin çıkmadı.

BTP Lideri Hüseyin Baş bugün sosyal medya hesabından , "10 Kasım'da Ayasofya Camii'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhuna mevlidi şerif okutma talebimiz reddedildi.  Demek ki Ayasofya ibadete değil, siyasete açılmış" diyerek duyurdu.

Ayasofya Camii, geçtiğimiz temmuz ayında yeniden ibadete açılmıştı. Açılışta yapılan duada Mustafa Kemal Atatürk’e "zalim ve kafir" dediği iddiasıyla imam Mustafa Demirkan hakkında yapılan suç duyuruları ise takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.