banner16

Kılıçdaroğlu'ndan Lütfü Türkkan'a ilişkin ilk değerlendirme

Kılıçdaroğlu, Lütfü Türkkan'ın istifasına yol açan olaya ilişkin 'Bingöl’de yaşanan olay AKP’nin bu tür provakosyonlara daha sık başvuracağını gösteriyor' ifadesini kullandı. 

09 Kasım 2021
Kılıçdaroğlu'ndan Lütfü Türkkan'a ilişkin ilk değerlendirme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl’de İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösteren ve "şehit yakını" olduğu belirtilen kişiye İYİP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın küfür etmesine ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı.

Parti MYK toplantısında konuşan ve yaşanan olayı provokasyon olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, “AKP’nin bu tür provokasyonları artabilir. Bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız” dedi.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Kılıçdaroğlu, daha önce Rize’de Akşener’e yönelik provokasyon girişimini de hatırlattı. Ankara’nın Çubuk ilçesinde kendisine yönelik linç girişimini de hatırlatan ve Erdoğan’ın bu linç girişiminin görüntülerini grup toplantısında izlettirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “AKP bu saldırıyı sahiplendi. Saray yönetimi, ekonomik sorunlar arttıkça dikkatleri başka yöne çekmek için çaba harcıyor. Bingöl’de yaşanan olay AKP’nin bu tür provakosyonlara daha sık başvuracağını gösteriyor” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.