banner16

Airbus 15 bin kişiyi işten çıkaracak

Airbus, KOVID-19 salgınının hava trafiğini oldukça ağır etkilemesinin ardından Almanya'da önceden planlanan 900 kişi de dahil olmak üzere bir yıl içinde 15 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. 

01 Temmuz 2020
Airbus 15 bin kişiyi işten çıkaracak

Airbus, salgının ardından 55 milyar euro (61.8 milyar dolar) değerindeki jet biriminde %40 kaybın yarattığı hasarla mücadele konusunda hızla adımlar atıyor.

Ancak Airbus hükümetler ve zorunlu işten çıkarmalar ile mücadele etme sözü veren sendikalarla zorlu görüşmelerle karşı karşıya.

CFE-CGC sendikasından Francoise Vallin, "İşten çıkarmaları engellemek zorlu bir mücadele olacak" dedi.

Avrupa'nın en büyük havacılık grubu, 2021 ortalarına kadar Fransa'da 5,000, Almanya'da 5,100, İspanya'da 900, İngiltere'de 1,700 ve diğer yerlerde 1,300 olmak üzere toplam 14 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Söz konusu işten çıkarmalar arasında, krizden önce Almanya'daki Premium AEROTEC biriminde planlanan 900 kişi bulunuyor.

Airbus’ın 3 Haziran'da azalan jet üretiminin, 14 bin tam zamanlı çalışanın işten çıkarılmasına işaret olarak görülmüştü.

Fransız sendika kaynakları ise dün toplamda 15 bin kişinin işten çıkarılmasını öngördüklerini ifade etmişlerdi.

İngiltere'nin Unite sendikası tedbirleri "endüstriyel vandalizm" olarak nitelendirdi. Fransa'nın Ouvriere sendikası ve diğerleri zorunlu işten çıkarmalara karşı çıkacaklarını söylediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.