banner16

Şişli'de Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şişli'de coşkuyla kutladı. İki gün boyunca süren kutlamalarda Mazlum Çimen ve Can Bonomo sahne aldı. Düzenlenen Büyük Fener Alayı’na Şişlililer yoğun ilgi gösterdi. 

01 Kasım 2021
Şişli'de Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şişli'de coşkuyla kutladı. İki gün boyunca süren kutlamalarda Mazlum Çimen ve Can Bonomo sahne aldı. Düzenlenen Büyük Fener Alayı’na Şişlililer yoğun ilgi gösterdi.

Kurtuluş meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelenin ilk adımların atıldığı Şişli, Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıldönümünde renkli kutlamalara ev sahipliği yaptı. 

İlçe, Cumhuriyet Bayramı öncesinde Şişli Belediyesi tarafından dev Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı. İki güne yayılan kutlamalar, 28 Ekim’de sahne alan Mazlum Çimen konseriyle başladı. Sanatçının Maçka Demokrasi Parkı’nda verdiği konsere, başta Şişliler olmak üzere çok sayıda İstanbullu katıldı.

FENER ALAYI DÜZENLENDİ

29 Ekim günü ise kutlamalar, Halaskargazi Caddesi üzerinde yer alan Şişli Atatürk Evi Müzesi önünde başladı. Atatürk Evi önünde toplanan kortej, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in önderliğinde ellerinde bayraklar, meşaleler ve müzik eşliğinde Büyük Fener Alayı geçişi yaptı.

Şişlililer, pencere ve balkonlardan Fener Alayı’nı selamladı. Maçka Demokrasi Parkı’nda sona eren Fener Alayı sonrasında, alternatif rock ve pop rockun son dönem temsilcilerinden Can Bonomo bir konser verdi.

“CUMHURİYET BAYRAMIMIZI ‘CUMHURİYET BENİM’ ANLAYIŞIYLA KUTLUYORUZ”

Konser bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, şunları söyledi: 

“Cumhuriyet Bayramı’mızı coşkuyla, ‘Cumhuriyet Benim’ anlayışıyla ortak bir ruh ve heyecanla kutluyoruz. Bugün burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlüğüne giden yolda ilk adımları attığı yerde duruyoruz. Dünü ve bugünü birleştiren bu noktada, Cumhuriyet’imizin fikirlerimizde ve ruhlarımızda yarattığı güvenlik duygusunu hissediyor, yaşıyoruz. Bizler bu güven duygusu ile ‘Benim Cumhuriyet’im’ diyoruz.

Çünkü ‘Benim Cumhuriyet’im’ demek, ailemiz, mahallemiz demek. Bir arada olmak demek. ‘Benim Cumhuriyet’im’ demek, emek ve adalet, demek. Bağımsızlık, özgürlük, demokrasi demek. ‘Benim Cumhuriyet’im’ demek, eğitim demek.  Cumhuriyet bizim, Cumhuriyet hepimizin. Her zaman, ‘Cumhuriyet bizim’ demeye, yan yana durmaya, özgürlük ve demokrasimizi, bizi bir arada tutan güven duygusunu yaşatmaya devam edeceğiz.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50