banner16

Pandemi’de kaybettiğimiz kahraman sağlıkçılarımız “Varlığınız Sağlığımız” Anıtı ile yaşayacak

Eskişehir Tepebaşı’nda, pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının ismi, “Varlığınız Sağlığımız Anıtı” ile ölümsüzleşti. Eskişehir’in merkez ilçesi Tepebaşı Belediyesi tarafından yaptırılan, Baca formunda tasarlanan anıt, sağlıkçıların isminin yanı sıra 57 sanatçının katkısı ile 450 eserin birleşiminden oluşuyor. 

28 Ekim 2021
Pandemi’de kaybettiğimiz  kahraman sağlıkçılarımız “Varlığınız Sağlığımız” Anıtı ile yaşayacak

Tepebaşı Belediyesi’nin, Türkiye’de bir ilk olarak pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanları için hayata geçirdiği, “Varlığınız Sağlığımız Anıtı” düzenlenen bir törenle açılışı yapıldı.

Pandemide hayatını kaybeden sağlık şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı ‘Varlığınız Sağlığımız Anıtı’ açılışında hayatını kaybeden sağlık kahramanlarının aileleri zaman zaman hüzünlenirken anıta karanfiller bırakmayı ihmal etmediler.

Anıtın açılış programına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Tepebeşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Haccettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Mehmet Ceyhan, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Kayıhan Pala, Prof Dr Cemil Taşcıoğlu’nun eşi Öğretim üyesi Dr Didem Taşçıoğlu ile hayatını pandemide kaybeden sağlık çalışanları aileleri katıldı.

Varlığımız Sağlığımız Anıtı, başta Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan sanatçılar olmak üzere Türkiye’nin heryerinden seramik sanatçılarından gelen eserlerin birleşiminden oluşuyor. 57 sanatçının elinden çıkan 450 eser ile birlikte anıtın üzerinde pandemi nedeniyle yaşamını yitirmiş sağlık çalışanının da ismi yer alıyor.

SAĞLIKÇILARA VEFA KENTİN SİMGESİ İLE BİRLEŞTİ 

Pandemiye özel yapılan “Varlığınız Sağlığımız Anıtı”, Tepebaşı’nın kent kimliğinde en önemli yeri alan pişmiş toprak ile harmanlanmış bir eser olarak, baca formunda tasarlandı. Pandemi dolayısıyla düzenlenemeyen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu şimdiye kadar 13 kez gerçekleştirildi. Üzerine yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarının isimlerinin sırlandığı tuğlaların birleşerek bacayı oluşturması ise varlığımızın, fedakarlıklar üzerine inşa edilmesini simgeliyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Türkiye’de bir ilk olan çalışmaya ilişkin, “Bu anıt, pandemide büyük fedakârlıklarla mücadele ederek hayatlarını kaybetmiş sağlık çalışanlarının onurlu anılarını yaşatmak için yapıldı. Sağlığımızı varlıklarına borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımızın isimleri tuğlalara sırlandı. Türkiye’de bu yönü ile bir ilk olan eserde, tuğlalar yaşamın da simgesi olan bir baca formu oluşturacak şekilde dizildi. Eser, insanlık için yapılan fedakârlığı simgeliyor” dedi.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.