banner16

Oyuncular Sendikası'ndan Nihal Yalçın'a destek açıklaması

Oyuncular Sendikası, Altın Portakal ödül töreninde Tamer Karadağlı’nın Nihal Yalçın’a yönelik tavırlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Nihal Yalçın ile dayanışma içinde olunacağı ifade edildi. 

12 Ekim 2021
Oyuncular Sendikası'ndan Nihal Yalçın'a destek açıklaması

Oyuncular Sendikası, Altın Portakal ödül töreninde ödül aldığı sırada konuşması Tamer Karadağlı tarafından kesilen Nihal Yalçın ile dayanışma açıklaması yayınladı. Sendika tarafından yayınlanan açıklamada “Nihal Yalçın ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ve kendisine her türlü desteği sunacağımızı kamuoyuna bildiririz” denildi.

Oyuncular Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde üyemiz Nihal Yalçın’ın yapmış olduğu konuşma esnasında, Tamer Karadağlı’nın sahne üzerindeki tutumu gündem konusu oldu. Ülkemizin en derin sorunlarından biri olan “Kadın Hakları”na dikkat çeken Nihal Yalçın’ın gerek sahnede gerek sonrasında maruz kaldığı davranışlar ve sosyal medyada yer alan haddini aşan söylemler kabul edilemez.

Kadınlar yaşamın her alanında şiddetle, tacizle, baskıyla mücadele ediyor ve görüldüğü üzere hak arayışlarında dahi hala mobbing’e ve baskıya maruz kalmaya devam ediyorlar. Üyemiz Nihal Yalçın’ın yaşadığı durum tam olarak budur. Sahnede yapmış olduğu konuşma bağlamından koparılarak, konu reel politik alanlara çekiliyor ve üyemiz yıpratılmaya çalışılıyor. Hepsi daha önceden aşina olduğumuz, birebir yaşadığımız ve tanıklık ettiğimiz süreçler ama bunu kabul etmeyeceğiz. Hiçbir zaman normalleştirmeyeceğiz. Üyemiz Nihal Yalçın ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ve kendisine her türlü desteği sunacağımızı kamuoyuna bildiririz”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.