banner16

Almanya 1 Temmuz'da AB dönem başkanlığını devralıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel 1 Temmuz'da Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını Hırvatistan'dan devralmaya hazırlanıyor. 

30 Haziran 2020
Almanya 1 Temmuz'da AB dönem başkanlığını devralıyor

Almanya 2007 yılından bu yana Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını devralmamıştı.

Daha önce ulusal çıkarları ön plana koymakla eleştirilen Merkel, planlarında 180 derece değişiklik yaparak 27 ülkeyi kapsayan Avrupa Birliği'nin çıkarlarını ön plana koymaya karar verdi.

15 yıldır Almanya'yı yöneten Merkel 2021 yılının sonunda bu görevden ayrılacak.

Bir sonraki seçimlerde yeniden aday olmayacağını, görevi bırakacağını belirten Angela Merkel başta Covid-19 ve ekonomik kriz olmak üzere, göçmen krizi, Çin ve ABD ile gergin ilişkileri, İngiltere ile geleceğe yönelik ticari ilişkileri ve yeşil ekonomiye geçiş sürecini yönetmeye çalışacak.

MERKEL MACRON'LA GÖRÜŞECEK

Devir teslim törenine saatler kala Angela Merkel pazartesi akşamı Berlin'in kuzeyinde Meseberg Kale'sinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelecek.

Geçtiğimiz günlerde, daha önce ortak borçlanmaya karşı çıkan Merkel, Macron ile birlikte geri ödeme yapılmayacak şekilde ekonomik sıkıntı içinde olan ülkelere 500 milyar euro yardım dağıtma teklifinde bulundu. Almanya ile Fransa'nın ortak girişimi Avrupa Komisyonu'nun 750 milyar euroluk yardım planına dönüştü. Tarihi kurtarma planı temmuz ayında Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği liderler zirvesinde görüşülecek. İsveç, Danimarka, Avusturya ve Hollanda bazı ülkelerin bu durumu suistimal ettiğini belirterek ortak borçlanma planına şimdilik karşı çıkıyor. Almanya planını uygulamak için bu ülkeleri ikna etmeye çalışacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.