banner16

Akşener: Güçlendirilmiş parlamenter sistemin ilk başbakanı olmaya talibim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, burada yaptığı konuşmada Başbakan olmaya talip olduğunu bir kez daha yineledi. 

06 Ekim 2021
Akşener: Güçlendirilmiş parlamenter sistemin ilk başbakanı olmaya talibim

TBMM'nin tatil döneminin bitmesinin ardından gerçekleşen partisinin ilk grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Sayıştay raporları üzerinden iktidarı eleştiren Akşener, Erdoğan'ın yakında Merkez Bankası Başkanı'nı görevden alacağını ifade etti. Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "bölücü kebapçılar" açıklamasının ardından kürsüye bir kebapçıyı çıkardı.

Akşener, "Evet ben, bu ucube sistemdeki Cumhurbaşkanlığına talip değilim. Ama seçimlerden 1’inci parti olarak çıkmaya, ve bunu hep birlikte başardığımızda, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in, ilk Başbakanı olmaya talibim" dedi.

Akşener sözlerini şu şekilde sürdürdü; Saray Medyası’na da bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Son üç buçuk yılda, Türkiye’yi hızla fakirleştiren Sayın Erdoğan yerine, Cumhur İttifakı’nın kendine acilen, çok daha güçlü bir aday bulması gerekiyor. O nedenle, bir zahmet, gidin, Cumhur İttifakı adayını tartışın." 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.