banner16

Facebook hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti

Dünya genelinde saatlerdir erişilemeyen Facebook'un hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti. Facebook, WhatsApp ve Instagram'dan henüz kesintiye neyin yol açtığına dair bir açıklama yapılmadı. 

05 Ekim 2021
Facebook hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti

Dünya genelinde Türkiye saatiyle 18.40'tan itibaren erişilemeyen Facebook'un hisseleri yüzde 5,3 değer kaybetti.

Facebook, WhatsApp ve Instagram'a saatlerdir dünya genelinde erişilemezken şirketlerden kesintiye neyin yol açtığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan Facebook'un eski çalışanlarından Frances Haugen dün şirketin iç dokümanlarını sızdırarak Facebook'un şirket kârı ile kamu yararı arasında bir çatışma olduğunda kendi çıkarını seçtiğini açıklamıştı.

Cambridge Analytica skandalından sonra Facebook'un karşılaştığı ikinci büyük kriz olarak yorumlanan bu sızıntının da şirketin hisselerinin değer kaybetmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50