banner16

AB'nin seyahat uyarısını kaldırdığı ülkeler belli oldu

Avrupa Birliği'nin seyahat uyarısını kaldırdığı ülkeler belli oldu; Türkiye listede yer almadı. 

30 Haziran 2020
AB'nin seyahat uyarısını kaldırdığı ülkeler belli oldu

Avrupa Birliği, Covid-19  nedeniyle kapattığı dış sınırlarını öncelikli olarak hangi ülkelere açacağına dair nihai listeyi resmen açıkladı. Türkiye, salgın açısından ‘güvenli’ addedilen ve seyahat uyarısı kaldırılan ülkeler arasında Türkiye yer almadı.

Türkiye’nin yanı sıra Rusya ve ABD’ye yönelik seyahat uyarısı da kaldırılmadı. Avrupa Konseyi’nin açıkladığı karara göre AB, 1 Temmuz’dan (yarın) itibaren şu 14 ülkeyi ‘güvenli ülkeler’ listesine alarak sınırlarını zaruri olmayan seyahatler için de resmen açıyor:

AB ülkelerinin sınırlarını açtığı ülkeler şöyle: Sırbistan, Karadağ, Cezayir, Tunus, Fas, Yeni Zelanda, Avustralya, Ruanda, Kanada, Gürcistan, Güney Kore, Japonya, Tayland, Uruguay.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.