banner16

BTP Genel Başkanı Baş: Diyanet'in başına Alevi birini getirelim

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Biz Diyanet'in başına hiçbir Alevi kardeşimizi, Caferi kardeşimizi getirmeyi düşündük mü ülke olarak? Diyanet'in başına biz Alevi birini getirelim. Ne var ki?" diye konuştu. 

30 Eylul 2021
BTP Genel Başkanı Baş: Diyanet'in başına Alevi birini getirelim

Cem TV'de Atakan Sönmez'in sunduğu Ali Özgünüz'ün yorumcu olduğu “Not Defteri” programına konuk olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin laiklik ve Atatürk konusundaki duruşunu anlattı.

Yeni Anayasa tartışmaları hakkındaki soruya yanıt veren BTP lideri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konumu hakkında şu değerlendirmede bulundu:

"Diyanet'le mesele halindeyiz. Hiç düşündük mü, Bektaşi dergahında kurulmuş bir cumhuriyetten bahsediyoruz. Biz Diyanet'in başına hiçbir Alevi kardeşimizi, Caferi kardeşimizi getirmeyi düşündük mü ülke olarak? Diyanet'in başına biz Alevi birini getirelim. Ne var ki?"

"Atatürk'ü anlatırken hüngür hüngür ağlamamız lazım"

Mustafa Kemal Atatürk üzerinden yapılan tartışmalara da değinen Baş, “Atatürk dediğimiz insan bu coğrafyanın, bu iklimin insanı ve bize bir ülke emanet etmiş. Bir çok yeri siyasetten arındıracağız. Bakın Atatürk hiç siyaset yapmamış. Ömrünü son anına kadar vatanına, milletine vakfetmiş. Bunu anlatırken bizim hüngür hüngür ağlamamız lazım. Bugün burada olmamızın teminatı bu” diye konuştu.

"Atatürk, bu ülkede yaşayan herkesin kırmızı çizgisi olmak zorunda"

Özellikle sosyal medya platformlarında Atatürk'ü eleştiren kadınlarla karşılaştığını belirten Hüseyin Baş, "Siz bu ülkede insan yerine konulmuyordunuz. Dünyanın hiçbir yerinde yokken size seçme ve seçilme hakkını Atatürk verdi. Kadınlarımızın daha da sahiplenmesi lazım. Atatürk, bu ülkede yaşayan herkesin kırmızı çizgisi olmak zorunda. Çünkü biz eğer bir gün bir faciayla karşı karşıya kalırsak, bakın göreceksiniz bugün de olduğu gibi yine Atatürk'ün bir cümlesiyle biz hayat bulacağız. Borcumuz ödenmez. Minnetimiz, saygımız her zaman en üst düzeyde. Allah ona layık olmayı, onun kurduğu cumhuriyete ve fikirlerine layık olmayı bize nasip etsin" dedi.

"Biz kız eviyiz"

İttifaklar konusundaki tutumlarını "Bu ülke çıkarına hareket eden herkesle görüşürüz" diye özetleyen Baş, ittifaklar konusunda şu ana kadar herhangi bir ittifakla görüşmelerinin olmadığını belirterek, "Biz kız eviyiz. Gelen tekliflere göre değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50