banner16

Sanayi üretimi temmuzda yüzde 4,2 geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; sanayi üretimi, temmuz ayında yüzde 4,2 azaldı. 

13 Eylul 2021
Sanayi üretimi temmuzda yüzde 4,2 geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; sanayi üretimi, temmuz ayında yüzde 4,2 azaldı.

TÜİK, temmuz ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre; sanayi üretimi, temmuz ayında yüzde 4,2 onanında azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2021 yılı temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,8 ve imalat sanayi sektörü endeksi, yüzde 5 oranında geriledi. Bu dönemde elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 4,5 artış gösterdi.

TÜİK verilerine göre; sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 8,7 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ise madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 11,7 arttı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50