banner16

Konya'da 31 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Konya'da yaşa dışı yollardan piyasaya sürülen 31 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyonda şüphelileri suçüstü yakalayan polis ekipleri, 6 kişi hakkında adli işlem başlattı. 

04 Eylul 2021
Konya'da 31 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, 31 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi, 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele için kolluk birimleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı personelinden oluşturulan ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Akaryakıt Özel ekibince Konya'da önemli bir operasyona imza atıldı.

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu Konya Organize Sanayi sitesindeki madeni yağ lisanslı bir firmanın yasa dışı yollardan piyasaya kaçak akaryakıt sürdüğü belirlendi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda Gümrük Muhafaza Akaryakıt Özel ekibince belirlenen adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, iş yerinde bir TIR'a yakıt ikmali yapan şüpheliler suçüstü yakalandı. Operasyonda kaçak akaryakıtın satıldığı iş yerinde 5 bin litre, üretildiği tesiste ise 26 bin litre akaryakıt ele geçirildi.

El konulan kaçak akaryakıt Konya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na teslim edildi. Akaryakıtın naklinde kullanılan kamyona el konulurken yürütülen soruşturma kapsamında 6 şüpheli hakkında 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefetten adli işlem başlatıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.