banner16

Yunanistan'ın bazı illerinde gece sokağa çıkma yasağı

Koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Yunanistan'ın Ahaya, İlia ve İkarya illerinde bir hafta boyunca geceleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

04 Eylul 2021
Yunanistan'ın bazı illerinde gece sokağa çıkma yasağı

Yunanistan'da Cuma günü Ahaya, İlia ve İkarya adasının bölgesel birimlerinde koronavirüs enfeksiyonlarındaki artışı durdurmayı amaçlayan bir haftalık gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağı, gece çalışanlar ve sağlıkla ilgili acil durumlar hariç, 01.00 - 06.00 saatleri arasında geçerli olacak.

Tedbirler ayrıca barlarda, restoranlarda ve diğer eğlence mekanlarında günün her saatinde müziğin yasaklanmasını da öngörmekte.

Önlemlerin 10 Eylül'e kadar geçerli olacağı ve sonrasında Ulusal Halk Sağlığı Komitesi tarafından yeniden değerlendirileceği açıklandı.

Yetkililer, benzer kısıtlamaların Messinya ve Kandiye bölgesel birimlerini de kapsayacak şekilde genişleyeceğini belirttiler.

Yunanistan'da taşıdığı risk açısından hâlâ inceleme altında olan "Mu varyantı" taşıyan vakalara rastlanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.