banner16

İrlanda'da yeni başbakan Micheal Martin

Aylar süren pazarlıkların ardından, İrlanda'da koalisyon hükümeti merkez sağcı Fianna Fail, Fine Gael ve Yeşiller partisi tarafından kuruldu. 

30 Haziran 2020
İrlanda'da yeni başbakan Micheal Martin

Başbakanlığa Fianna Fail partisinin başkanı Micheal Martin seçildi. Oylamada 93 milletvekili Martin lehinde 63 vekil ise aleyhte oy kullandı. Koronavirüs salgını nedeniyle oylama, Dublin'deki parlamento binasında yapılmadı.

Martin konuşmasında çalışmalarının merkezine koronavirüse karşı mücadeleyi koyma sözü verdi. Yeni hükümetin ağırlık vermek istediği konulardan biri de iklim politikaları. Koalisyon ayrıca sağlıkta ve emlak piyasasında iyileştirmelere gitmeyi hedefliyor.

Partiler arasında imzalanan koalisyon sözleşmesi başbakanlık görevinin dönüşümlü olarak yapılmasını öngörüyor. Buna göre beş yıllık yasama süresinin ortasında şu anda İrlanda başbakanı olan Leo Varadkar görevi Martin'den geri alacak. Varadkar o zamana kadar başbakan yardımcısı olarak hükümette görev yapacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.