banner16

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden anlamlı sergi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İstanbul 1881 Kültür ve Sanat Platformu iş birliği ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Göz Göze Atatürk" sergisi düzenledi. 

31 Ağustos 2021
Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden anlamlı sergi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İstanbul 1881 Kültür ve Sanat Platformu iş birliği ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Göz Göze Atatürk" sergisi düzenledi.

UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleştilen sergiye, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri katılım gösterdi.

Birbirinden ünlü ressamların hayat verdiği 20 eserin yer aldığı sergide, Ned Pamphilon’un ünlü tablosu "Atatürk’ün Gözleri", katılımcıların  beğenisini topladı.

Sergideki resimler hakkında detaylı bilgiler veren İstanbul 1881 Kültür ve Sanat Platformu Genel Müdürü Alp Armutlu, desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

"RABBİM BİZE BİR DAHA BAĞIMSIZLIK SAVAŞI MÜCADELESİ VERMEYİ NASİP ETMESİN"

Açılışta Başkan Savaş, “1915 tarihinde Çanakkale Savaşı Türk insanının ve Anadolu’nun bir dönüm noktasıdır. Bununla birlikte Anadolu’nun işgali sonrası Hatay’da işaret fişeğinin atılması, Kara Mehmet Çavuş tarafından Dörtyol’da ilk kurşunun sıkılması Hatay ve Anadolu için çok önemli bir anekteddur.26 Ağustos Büüyük Taarruz’un başlaması, 30 Ağustos Büyük Taarruz sonucu mutlak zaferin kokusunun alınması ve düşmanın geldiği yere deniz aracılığıyla gönderilmesi  Türkiye, Türk ulusu ve Anadolu için çok önemli bir tarihtir. 30 Ağustos’ta mutlak zaferimiz ile sonuçlanan ve varlığımızı onlara borçlu olduğumuz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet,minnet ve saygıyla anıyorum. Onların sayesinde yurdumuzda özgür bir şekilde yaşamımıza devam ediyoruz” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ YILLARIMIZDA ÖZGÜR, ÖZGÜN VE BAŞI DİK YAŞAMAMIZI DİLİYORUM”

Lütfü Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık dört yıl süren Anadolu’nun işgalinden kurtuluş mücadelesi tek başına olmamıştır. Bütün ulus topyekün büyük bir mücadele vermiştir. 5 Temmuz 1938 nihayetinde Türk askerinin Anadolu’dan Hatay’a girişi ve özgürlüğü bağımsızlığımızın işaret fişeği olmuştur. Rabbim bize bir daha bağımsızlık savaşı mücadelesi vermeyi nasip etmesin. Bundan sonraki yıllarımızda özgür, özgün ve başı dik  yaşamamızı diliyorum. Bunun için hepimize düşen görev daha ileriye gitmek için çalışmak ve birlikte olmaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun.”

Yoğun katılımın olduğu sergide müzik dinletisi eşliğinde misafirler, Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı’na eşlik ederek bayramı coşkulu bir şekilde kutladı.

Serginin sonunda Lütfü Savaş, İstanbul 1881 Kültür ve Sanat Platformu Genel Müdürü Alp Armutlu’ya plaket verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.