banner16

Kabil Havalimanı'nın dışında patlama meydana geldi

Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili Kabil Havaalanı'na intihar saldırı düzenlendiği bilgisini paylaştı. Yerel basındaki bilgilere göre saldırıda yabancı askerler dahil 11 kişi hayatını kaybetti. 

26 Ağustos 2021
Kabil Havalimanı'nın dışında patlama meydana geldi

Afganistan'da Kabil Havalimanı'nın Abbey kapısında büyük bir patlama olduğu, patlamanın ardından silah sesleri duyulduğu belirtiliyor.

Pentagon Sözcüsü John Kirby de Twitter hesabından yaptığı paylaşımla patlamayı doğruladı. Kirby "Kabil havalimanı dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliz. Kayıplar şu aşamada belirsiz" dedi.

CNN'in haberine göre ABD'li yetkililer patlamaya intihar saldırısının yol açtığını belirtti.

ABD Büyükelçiliği vatandaşlarına derhal havalimanını terk etmeleri çağrısı yapmıştı. ABD Başkanı Joe Biden daha önce yaptığı açıklamada havalimanına IŞİD saldırısı olabileceğini ileri sürmüştü.

MSB: İKİ PATLAMA OLDU

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" denildi.

TALİBAN: EN AZ 13 KİŞİ ÖLDÜ

Reuters'a konuşan bir Taliban yetkilisi ise aralarında çocukların da bulunduğu en az 13 kişinin saldırıda öldüğünü, çok sayıda Taliban militanının yaralandığını söyledi. 

IŞİD İSTİHBARATI ALINMIŞTI

Başta ABD olmak üzere, Kabil'deki tahliyeleri sürdüren Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bugün olası bir IŞİD saldırısına dair istihbarat alındığını açıklamıştı. Elçilikler, vatandaşlarından havalimanından uzak durmalarını istemişti. Ancak bu uyarıya rağmen havalimanının kapılarının hâlâ çok kalabalık olduğu belirtiliyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.