banner16

Kayyım başkan yıllık bütçeyi 6 ayda bitirdi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Zeyyat Ceylan’a “KHK’li” olduğu gerekçesiyle mazbata verilmeyerek, Bağlar Belediyesi’ne atadığı Ak Parti’li Hüseyin Beyoğlu, 2020 yılı bütçe ödeneğini yılın ilk 6 ayında bitirdi. 

29 Haziran 2020
Kayyım başkan yıllık bütçeyi 6 ayda bitirdi!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'ne seçilen HDP'li Zeyyat Ceylan KHK'lı olduğu gerekçesi ile başkanlık koltuğuna oturamamış, onun yerine Ak Parti'li Hüseyin Beyoğlu atama yoluyla belediye başkanı olmuştu.

Hüseyin Beyoğlu’nun, 2020 yılı bütçe ödeneğini ilk 6 ayda bitirdiği ve borç yaptığına dair haberleri reddetmesinin ardından, Belediye Meclisi’nden 3 kez toplamda 160 milyon TL borçlanma yetkisi aldığına dair belgeler ortaya çıktı.

AÇIKLADIĞI RAKAMLARDA 14 MİLYON TL AÇIK BULUNUYOR

Katıldığı bir televizyon programında belediyenin sadece 2019 yılı bütçesinin rakamlarını paylaşarak kendisini savunan Beyoğlu, paylaştığı rakamlar birbirini tutmadı.

Belediyenin 2019 yılı bütçesini 165 milyon TL olarak açıklayan Beyoğlu, tahmini bütçe planlamasının kesin bütçe olarak sunmasına rağmen rakamları tutturamadı. Beyoğlu, 165 milyon TL bütçenin 128 milyon 500 bin TL’sini harcandığını 23 milyon TL’nin kasada olduğunu savundu. Ancak Beyoğlu’nun açıkladığı rakamlarda 14 milyon TL açık bulunuyor.

3 KEZ BORÇLANMA YETKİSİ ALINMIŞ

Bağlar Belediyesi’nin kasasında 23 milyon bulunduğunu, Kayapınar Belediyesi’ne satışını yaptığı asfalt malzemesinden 11 milyon TL alacaklı olduğunu ileri süren Beyoğlu, alacaklı bir belediye olduğunu savundu. Ancak Beyoğlu’nun Belediye Meclisi’nden 2 kez 70 milyon TL, bir kez de 20 milyon TL olmak üzere toplamında 160 milyon TL borç yetkisi aldığına dair meclis kararlarına ulaşıldı. Borçlanmanın gerekçelerinden birinin ise personel maaşının ödenmesi için yapıldığı öne sürüldü.

Beyoğlu, ilk olarak 7 Ocak’ta Belediye Meclisi oturumunda 70 milyon TL borçlanma yetkisi aldı. İkinci borçlanma yetkisini yine “yatırım” gerekçesiyle isteyen Beyoğlu, 2 Mart’ta ikinci kez 70 milyon TL borçlanma yetkisi aldı. Beyoğlu, son olarak 1 Haziran’da aldığı borçlanma yetkisini de “personel maaş harcamaları ve diğer giderleri” olarak savundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50