banner16

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı: Gelecekler ve beni öldürecekler

Ülkenin ilk kadın belediye başkanı olan Zarifa Ghafari, Taliban'ın iktidarı alması sonrası 'Bana ve aileme yardım edecek kimse yok. Benim gibi insanlar için gelecekler ve beni öldürecekler' dedi. 

17 Ağustos 2021
Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı: Gelecekler ve beni öldürecekler

Afganistan'da Taliban'ın iktidarı ele geçirmesi sonrası ülkenin ilk kadın belediye başkanı olan Zarifa Ghafari'den açıklama geldi.

İngiltere'de yayımlanan i News'e açıklamada bulunan Vardak Belediye Başkanı Ghafari, "Burada oturmuş gelmelerini bekliyorum. Bana ve aileme yardım edecek kimse yok. Benim gibi insanlar için gelecekler ve beni öldürecekler. Ailemi bırakamam. Zaten nereye gideceğim ki?" dedi.

BBC'ye konuşan Afganistan Eğitim Bakanı Rangina Hamidi, "Şoktayım ve yaşananlara inanmıyorum" dedi ve "tamamen güvendiğini" söylediği Cumhurbaşkanı Gani'nin gitmesini beklemediğini söyledi.

"Afganistan'da yaşayan her annenin, her kadının yaşadığı korkuyu hissediyorum" diyen Hamidi, şöyle devam etti:

"Yarın sabaha hayatta olacak mıyız, kestirmek çok ama çok güç. Bazı sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalabilirim ve sanırım dünyayı biraz daha iyi bir yere dönüştürmeye çalıştığımız için ödeyeceğimiz bedel bu."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.