banner16

Çavuşoğlu'ndan Afganistan açıklaması: Gerekli tedbirleri aldık

Taliban’ın başkent Kabil’e girdiği Afganistan’a ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Diplomatik misyonlarımızla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor” dedi. 

16 Ağustos 2021
Çavuşoğlu'ndan Afganistan açıklaması: Gerekli tedbirleri aldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cezayir’deki temaslarının ardından yurda dönüşü öncesi Oran Uluslararası Havalimanı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, “(Afganistan'da) Diplomatik misyonlarımızla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Kabil Büyükelçiliğimiz faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Yaklaşık bin 500 vatandaşa bizzat telefonla ulaştık. Ayrıca orada faaliyette bulunan firmalarımızın sahiplerine ve yöneticilerine de tek tek ulaştık. Çalışanlarımız ile ilgili gerekli telkinlerde bulunduk. Ve daha önce çatışma bölgelerinde bulunmamaları konusunda da gerekli duyuruları da yapmıştık hatırlarsanız. Bugün de Afganistan'dan ayrılmak isteyenlere yönelik bir duyuruda bulunduk. Afganistan'dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımız için ilgili kurumlarımızla işbirliği halinde her türlü imkanı sağlayacağız. Gerekli hazırlıklarımız tamamlandı."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.