banner16

Prof. Dr. İsmail Cinel: Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız

Prof. Dr. İsmail Cinel, hastalığa yakalananların büyük bölümünün aşı olmayanların oluşturduğuna dikkat çekerek, "Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız" dedi. 

02 Ağustos 2021
Prof. Dr. İsmail Cinel: Yoğun bakımdaki 20 hastanın 19'u aşısız

Eski Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, NTV'ye konuştu. 

Dördüncü dalganın aşısızları vuracağını belirten Cinel, "Şu anda yoğun bakımlarımızda yavaş yavaş artış görüyoruz. Elimizdeki hastaların da aşılı olmadığını görüyoruz" dedi.

İkinci dozdan 15 gün sonra vücudun bağışıklık geliştirdiğini hatırlatan Cinel, "Bir tane aşılıyı kontrol ediyorsunuz o ikinci dozunu olmuş ancak ikinci dozdan iki gün sonra hastalığa yakalanmış. İkinci aşıdan 15 gün sonra bağışıklık gelişiyor. Aşıya karşı 'ben sonra olurum' deme lüksünüz yok. Sırası gelenlerin mutlaka üçüncü doz aşılarını olması gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.