banner16

Konya'da silahlı saldırı: Aynı aileden 7 kişi öldürüp, evi ateşe verdiler

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden dördü kadın 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan silahlı saldırı sonrası Dedeoğlu ailesinin evini de ateşe verdi. 

31 Temmuz 2021
Konya'da silahlı saldırı: Aynı aileden 7 kişi öldürüp, evi ateşe verdiler

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden dördü kadın 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan silahlı saldırı sonrası Dedeoğlu ailesinin evini de ateşe verdi.

Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu hayatlarını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgili olmadığını söyledi.

Euronews Türkçe'ye konuşan ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut ise "Aynı aileye yönelik gerçekleştirilen daha önceki saldırının ifade tutanaklarında ırkçı bir saldırı olduğu belirtildi." dedi.

10 KİŞİYE GÖZALTI

Konya Başsavcılığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada 10 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Ayrıca açıklamda olayla ilgili asıl şüphelinin aranmasına devam ettiği belirtildi.

Başsavcılık açıklamasında, "Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Süleyman Soylu: Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir

Konya'daki silahlı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumetin olduğunu söyledi.

Aileler arası husumetin daha önce de emniyete intikal ettiğini ifade eden Soylu, etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin istismar olduğunu dile getirdi:

"Konya'daki bu katliam, bu alçak tertip, menfur saldırı da istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu, buraya kadar çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir. Alçak bir değerlendirmedir ve kınanması gerekir. Birileri içeriden, dışarıdan sürekli körüklemektedir. Bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatının olacağı düşüncesindeyim."

Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımız, bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir

Soylu'nun ardından Cumhurbaşkanlığı da saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provokasyondur, yalandır" dedi.

Altun, "Cumhurbaşkanımız, bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir. Faillerin adalete teslimi için çok yönlü soruşturma devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan da benzer bir açıklama geldi; ''Olayı Kürt-Türk çatışması gibi gösterenlere pirim vermeyiz''

CHP heyeti katliamı araştırmak için Konya'ya gidiyor

HDP'nin Konya davetine en hızlı yanıt CHP'den geldi. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener başkanlığında bir heyet kurdu. CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kurulan heyette Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer'in de bulunduğu belirtildi.

Açıklamada "Heyet, olayın ayrıntılarını araştırmak üzere, 31 Temmuz 2021 Cumartesi günü Konya'da olacak" ifadesi kullanıldı.

HDP: İktidarın nefret ve tahrik dili bu katliamın başlıca sorumlusudur

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırıdan iktidarı sorumlu tuttu; ''İktidarın nefret ve tahrik dili bu katliamın başlıca sorumlusudur'' dedi.

Sancar, 'Sadece kınama yetmez' diyerek, muhalefet liderlerini Konya'ya çağırdı.

''Bu iktidar HDP üzerinden Kürtleri hedef gösteren nefret dili kullanmaktadır. Bu dil, bu zihniyet ortak yaşamı zehirleyen bir zihniyetin ürünüdür. Ortada bir kaos planı olduğunu Deniz Poyraz yoldaşımız katledildiğini de söyledik. Artık zaman kalmadı. Kaos planlarını bu ülkede özgürlük umudunu, demokrasi isteğini, barış özlemini yok etmek isteyen güçler, hiç durmadan faaliyetlerine devam ederken muhalefet partileri ve diğer demokrasi güçleri aynı hızda ve etkinlikte hareket etmiyorlar. Sadece kınama yetmez, sadece başsağlığı mesajları yetmez. Yan yana durarak bu planları boşa çıkarmak için daha kararlı ortak tavıra ihtiyaç vardır. Gelin bu nefret politikalarına, katliamcı planlara hep birlikte karşı çıkalım.''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.