banner16

Marmaris'te de orman yangını çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangın önlenemiyor. 

29 Temmuz 2021
Marmaris'te de orman yangını çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangın önlenemiyor.

Armutalan Mahallesi’nde asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan orman yangınına Marmaris’te konuşlu Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ile Orman bölge Müdürlüğü’ne ait tüm ekipler müdahale ediyor. Tüm çabalara karşın yangın, hızla büyüyor.

Yangının yerleşim yerlerine yakın olması ve hızla yayılması üzerine polis ve jandarma Armutalan-Datça karayolu üzerinde önlem almaya başladı.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, "Marmaris’teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" açıklamasında bulundu.

"GEREKLİ GÖRÜLEN YERLER TAHLİYE EDİLİYOR"

Muğla Valisi Orhan Tavlı da, AA muhabirine, çevre illerden takviye geldiğini belirterek, "Kamu kurum ve çalışanları yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerlerinde gerekli görülen yerler tahliye ediliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50