banner16

Kartal Belediye Başkanı Yüksel'den Başbağlar Katliamı Şehitliğini Ziyaret

Kurban Bayramı dolayısıyla Erzincan'da bulunan ve bir dizi ziyarette bulunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’a bağlı Kemaliye İlçesi’nin Başbağlar Köyü’nde gerçekleştirilen katliamda şehit edilen 33 vatandaşın kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bırakıp dua etti. 

22 Temmuz 2021
Kartal Belediye Başkanı Yüksel'den Başbağlar Katliamı Şehitliğini Ziyaret

Kurban Bayramı dolayısıyla Erzincan'da bulunan ve bir dizi ziyarette bulunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’a bağlı Kemaliye İlçesi’nin Başbağlar Köyü’nde  gerçekleştirilen katliamda şehit edilen 33 vatandaşın kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bırakıp dua etti.

Ziyarette Başkan Yüksel'e  Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan da  eşlik etti.

Ziyaretin ilk adresi Başbağlar Müze ve Kültür Evine gerçekleştiren Başkan Yüksel'e katliamdan yaralı olarak kurtulan aynı zamanda katliamın tek tanığı olan köy muhtarı Ali  Akarpınar, köye yapılan baskını ve yaşananları anlattı.

28 yıl geçmesine rağmen katliamın acısının hala dinmediğini ifade eden  Başkan Yüksel ;"Temmuz ayı acıları hala taze ,28 yıl geçmesine rağmen kabukları kurumayan acılar.

Sivas'ta yakıldık  Başbağlar'da vurulduk. Tüm acılarımız ortak ,amacımız kardeşliğimizin pekişmesi. Acının tarafı olmaz.Acılarımız da sevinçlerimiz de ortak değerimiz çünkü Erzincan Kardeşliğin şehri." dedi

Köy muhtarı Ali Akarpınar,5 Temmuz anması günü dışında köylerini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek Başkan Yüksel'e teşekkür etti.

Daha sonra Müze ve Kültür Evi’nin Ziyaretçi Defterine duygu ve düşüncelerini  yazan Başkan Yüksel 

Şu ifadelere yer verdi;

"Bugün ,ziyaretinde bulunduğum Başbağlar Köyü'nde ülke tarihimizin en acı olaylarından biri yaşanmıştı. Her zaman bu acıyı andığımızda söylediğimiz gibi 2 Temmuz Sivas, Madımak'ta yandık,5 Temmuz Erzincan, Başbağlar'da vurulduk...! 

"Bu oyunları bozmak için bu acıları hissedip  kardeşlik tohumlarını yeşertmeye devam etmeliyiz. Bu ülke hepimizin. " 

Başkan Yüksel yazısında  şöyle devam etti ;

“Kısacası çok büyük oyunlar oynandı ülkemizde... kardeşi kardeşe düşürdüler. Öyle tarifsiz acılar yaşattılar ki kardeş kavgası devam etsin...! Türk-Kürt, Alevi-Sunni diyerek ölümler yaşattılar insanlığa. Bu oyunları bozmak için bu acıları hissedip kardeşlik tohumlarını yeşertmeye devam etmeliyiz. Bu ülke hepimizin, paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Kardeşliğimizi devam ettirebilmek için birbirimizi sevmeye devam etmeliyiz ama en önemlisi çok çalışmaya devam etmeliyiz. Bir hemşehirliniz olarak yaşadığınız acıyı derinden yaşıyor ve hissediyorum. Sorumluluğum gereği yanınızda olmaya, kardeşliğimizi büyütmek için daha çok çalışmaya devam edeceğim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Yurtta sulh, cihanda sulh." ilkesiyle birbirimizi sevmeye ve vatanını çok seven, en çok çalışandır ilkesiyle çok çalışmaya devam edeceğiz."

 Müze ziyareti sonrası  Başbağlar Şehitlik Anıt’ını ziyaret edip saygı duruşunda bulan Yüksel, Başbağlar Şehitliğine  geçerek en genci 13 en yaşlısı 74 yaşında olan 33 Şehidin mezarını tek tek ziyaret ederek karanfil bırakıp dua okudu.

“Başbağlarlı Çocuklar’dan  duygu yüklü mektup “

 Şehitlik çıkışı Başbağlar   katliamında  babası ve yakınlarını kaybeden Cabbar Özdemir isimli  köy sakini ile  karşılaşan başkan Yüksel,Özdemir’in  kısıtlı imkanlara sahip  derneğin  yapamayacağını ifade etmesi sonrası  mektubun kendisine verilmesini istedi.  Başbağlarlı miniklerin yazdığı mektubu  okurken duygusal anlar yaşayan başkan Yüksel,  Parkı yapacağını ve açılışı mektubu gönderen miniklerle beraber  gerçekleştireceğini ifade  etti. 

"Köydeki vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklara kitap ve oyuncak dağıttı"

Ziyaretinde köy’ün ileri gelenleri ve sakinleri ile bayramlaşan başkan Yüksel,Muhtar Ali Akarpınar'dan köyün sorunları dinleyip tören alanında kullanılmak üzere branda ve çocuklar için park yapma sözü vererek çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti. 

Eski dernek başkanı Şerif Gül, Başkan Yüksel'e ziyaretinden dolayı  günün anısına Türk Bayrağı gravürlü saat hediye etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.