banner16

Bakan Pakdemirli: Bin kadar yavru flamingo öldü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bin kadar yavru flamingo öldü, ilk tespitlere göre zehirlenme yok” dedi. Pakdemirli, flamingoların susuzluk sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi. 

15 Temmuz 2021
Bakan Pakdemirli: Bin kadar yavru flamingo öldü

Tuz Gölü’nde flamingo ölümleriyle ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bin kadar yavru flamingo öldü, ilk tespitlere göre zehirlenme yok” dedi.

Flamingoların susuzluk sebebiyle hayatını kaybettiğini söyleyen Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. Daha önceden de bu tip ölümlerin takip edildiği yıllar oldu. Herhangi bir zehirlenme yok. Buradaki suyun azalması ve sudaki konsantrasyonun azalmasından dolayı uçamayan yavrularda ölümlerin gözlendiği gözüküyor. Gerekli tedbirler alındı. Bu konunun çevredeki kuyularla ya da tarımsal sulamayla doğrudan bir bağı yoktur. Konu etraflı bir şekilde araştırılıyor."

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu hayatını kaybetmişti.

Flamingo ölümleri, sosyal medyada kamuoyunun tepkisini çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Konya Valiliği, Tuz Gölü'ndeki yavru flamingoların ölümüyle ilgili inceleme başlattı.

Bakanlığa bağlı uzman ekip, flamingolar ile gölü besleyen su kanallarının bentler çekilerek su akışının engellediği bölgeleri inceledi. Ekibin hazırlayacağı rapora göre bakanlık tarafından gerekli çalışmaların başlatılacağı ifade edilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.