banner16

'HPV aşısı ücretsiz olsun' kampanyası

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği, HPV aşısının ücretsiz olması için sosyal medyada kampanya başlattı. Çok sayıda isim ücretsiz aşı talebine destek verdi. Yaklaşık 100 ülkede ücretsiz olan bu aşı Türkiye’de ücretli ve toplam maliyeti 2 bin 85 lira. 

10 Temmuz 2021
'HPV aşısı ücretsiz olsun' kampanyası

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği, HPV aşısının ücretsiz olması için çağrıda bulundu. Sosyal medyada birçok isim, aşının ücretsiz olmasına ilişkin talebe destek verdi.

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği, Türkiye’de ücretli ve toplam maliyeti 2 bin 85 lira olan HPV aşısının ücretsiz olması için sosyal medyada kampanya başlattı.

Dernekten yapılan açıklamada, "Aşıya erişim ücretsiz ve kadın, erkek herkesin hakkı olmalıdır. Aşılar insanlığın ortak değeridir. Çağrımız, Ücretsiz HPV aşısının ulusal bağışıklama programına dahil edilmesidir. Çağrımız, HPV aşısının herkes için ücretsiz olmasıdır" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Çağrımızın karşılık bulması, kadınların yaşam hakkı mücadelesinin elinden tutacak, en derin eşitsizliklere maruz kalan kadınların güçlenmesi anlamına gelecek, beraberinde tüm toplum için daha sağlıklı bir gelecek vaat edektir. Yaşam hakkımıza sahip çıkıyoruz. Aşımızı istiyoruz."

AŞI, TÜRKİYE'DE ÜCRETLİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, her yıl 570 bin kadına rahim ağzı (serviks) kanseri teşhisi konuluyor. 311 bin kadın ise bu nedenle yaşamını yitiriyor. Bu kanser, kadınlarda en çok görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Kansere neden olan HPV virüsüyle mücadelede aşı ön plana çıkıyor.

Araştırmalara göre aşılar, HPV enfeksiyonunu, dolayısıyla rahim ağzı kanserini büyük oranda önleyebiliyor. Yaklaşık 100 ülkenin ulusal aşı programında HPV aşısı bulunuyor. Türkiye'de ise bu aşı ücretli.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50