banner16

Tunceli'li Ebru Biçer 3 üniversite bitirdi, çiğ köfteci oldu

Tunceli Çemişgezek'li Ebru Biçer, 3 üniversite bitirdikten sonra, girişimci oldu ve açtığı çiğ köfte salonuyla iş hayatına atıldı. 

28 Haziran 2020
Tunceli'li Ebru Biçer 3 üniversite bitirdi, çiğ köfteci oldu

Ebru Biçer, ilk olarak Mersin Üniversitesinde Harita Kadastro bölümünü okudu. Ardından Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olan Biçer, daha sonra İstanbul Gelişim Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden yüksek lisans yaptı.

Bir taraftan atanmak için mücadelesinden vaz geçmeyen Biçer, ailesinin de desteğiyle ilçede çiğköfte salonu açarak iş hayatına atıldı, aile bütçesine katkı sağlamaya başladı.

7 yıldır atanma mücadelesi verdiğini anlatan Biçer, Çemilgezek'te eğitime, üretime ve kadına büyük değer verildiğinin altını çiziyor. Biçer, "Ülke olarak kadın girişimcilerin desteklendiği bir dönemdeyiz. Şu anda bir pandemi sürecimiz var ama kadın girişimcilere desteği ve gösterilen önemi çok fazla duyuyoruz, görüyoruz. Burada ne yapılabilir. Üretime nasıl destek verilebilir diye düşündük. Hem ekonomi açısından ve hem de üretim açısından şanslıyız" dedi.

"Yaşadığım coğrafya hem eğitime, hem kadına, yapacağınız girişime önem veriyor. Üretimi destekliyor. İşte bu noktada ilerlemeyi düşündüm" ifadelerini kullanan Biçer, "Okulu bitirmiş evde oturan kadın arkadaşlarıma özellikle tavsiyem şudur ki, KPSS süreci çok zor bir süreç. Bu süreçle tam 7 yıldır uğraşıyorum. Hatta daha fazla uğraşan insanları biliyorum. Bir yerden iş hayatına adım atmak zorundayız. Bir yerden başlayıp ilerlemek zorundayız" diyerek tavsiyede bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.