banner16

Adana Büyükşehir: haksız işten çıkarma olmadı!

İş akdi feshedilenlerin seçimden önceki son 6 ayda işe alınanlar, halkın seçtiği başkana “terörist” diye hakaret edenler, daha önce işe gitmediği halde 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından işe gidip gelmeye başlayanlar ve mesaiye geldiği halde iş gücünden hiçbir şekilde istifade edilemeyen bir grup olduğu vurgulandı. 

28 Haziran 2020
Adana Büyükşehir: haksız işten çıkarma olmadı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklama aynen şöyle:

Kamuoyunun dikkatine!

Bir siyasi parti işçi hakları komisyonundan yapılan açıklamada Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar 3 bin işçinin çıkışını verdiği, Kurban Bayramı öncesinde de 1500 işçinin daha işten çıkarılacağını öne sürüldü.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; Adana Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar 3 bin değil, 1776 kişinin iş akdini feshetmiştir. Buradaki tek amaç; batan, çöken, iş yapamayan, Adana’ya hizmet etme gücünden yoksun bırakılmış Adana Büyükşehir Belediyesi’ni düştüğü kötü durumdan kurtarmaktır.

Ayrıca iş akdi feshedilenler; seçimden önceki son 6 ayda işe alınanlar, halkın seçtiği başkana “terörist” diye hakaret edenler, daha önce işe gitmediği halde 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından işe gidip gelmeye başlayanlar ve mesaiye geldiği halde iş gücünden hiçbir şekilde istifade edilemeyenlerdir.

Kurban Bayramı öncesi 1500 çalışanın işten çıkarılacağına dair iddia ise kesinlikle doğru değildir. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir planı, amacı ve hazırlığı kesinlikle yoktur.

Durum böyle olunca kamuoyuna yapılan açıklamanın yalan, dedikodu ve iftira olduğunu söylemek kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu tür gerçekle ilgisi olmayan iddiaları, gerçekmiş gibi dile getirmek Adana’ya zarar vermektedir.

Üstelik bu tür yalanların bazı basın yayın organlarında, gazetecilik etiği hiçe sayılarak haber haline dönüştürülüp kitlelere iletilmesi çok daha üzücüdür.

Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50