banner16

Boğaziçi kampüsüne girişler güvenlik ve sağlık nedeniyle kısıtlandı

Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine giriş 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar ksıtlandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın gerekçesinin "güvenlik ve sağlık riskleri" olduğu kaydedildi 

03 Temmuz 2021
Boğaziçi kampüsüne girişler güvenlik ve sağlık nedeniyle kısıtlandı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle yeni yılın ilk gününde Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, kendisine karşı başlatılan protestolar için "Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak" demişti.

180 gündür akademisyenlerin protestolarını sürdürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'ne girişlere kısıtlama getirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar kampüs girişlerine kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin Rektörlük'ten yapılan açıklamada, "Kampüsümüzde oluşan güvenlik ve sağlık riskleri sebebiyle 5 Temmuz 2021 Pazartesi saat 07.00'ye kadar kampüs girişleri kısıtlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medyada tepki

Söz konusu kararın ardından üniversite öğrenciler ve sosyal medya kullanıcıları da #BoğaziçiKilitAltında etiketiyle yaşanan duruma tepki gösterdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.